فرهنگی و ورزشی و مذهبی

فرهنگی و ورزشی و مذهبی

فرهنگی و ورزشی و مذهبی

فرهنگی و ورزشی و مذهبی

«آیا ورزش، آن هم ورزشی نظیر کاراته سن و سال می شناسد یا در هر سنی تاثیرگذار است؟

«آیا ورزش، آن هم ورزشی نظیر کاراته سن و سال می شناسد یا در هر سنی تاثیرگذار است؟» این پرسشی است که نمی توان از ‏کنار آن به سادگی عبور کرد چون بسیار از سوی علاقه مندان به ورزش، مخصوصا ورزش های رزمی شنیده می شود. تجربه و گذشت ‏زمان ثابت کرده است که شروع ورزش کاراته و سایر رشته های رزمی در هر سنی دیر نیست.

کاراته پدیده یی است که کودکان ‏خردسال و بزرگسالان می توانند در آن رمز ماندگاری را بیابند. تجربه فردی من به اثبات رسانده است که حتی یک کودک چهار ‏ساله نیز روی دوجوی کاراته می تواند سرآغازی دیگر را برای زندگی رقم بزند. من عشق را در هنرهای رزمی در دورانی تجربه ‏کردم که هنوز حتی سخن گفتن را نیز به عاریه فرا گرفته بودم. برای نخستین بار برادرم دوجوی کاراته را به من نشان داد و این شد ‏ماجرایی که هنوز طنین زندگی را در من حفظ کرده است. همین حال و هوا برای گروه های سنی بالانیز دور از دسترس نیست. ‏

بهترین مثال برای این ادعا فردی است که در 62 سالگی کاراته را آغاز کرد و بعد از دو سال تمرین مداوم روی سکوی قهرمانی ‏پیشکسوتان ایستاد. او وقتی از احساسش که زایده ورزش است سخن می گوید، من در این گمان فرو می روم که عشق روزگار 4 ‏سالگی من در او یا عشق روزگار 62 سالگی او در کودکی های من تبلور یافته است و این ارتباط عمیق روحی گره مشترکی جز ‏کاراته یا ورزش ندارد. کاراته جایی خارج از جغرافیای سن و سال، اعتماد به نفس را افزایش می دهد و از طریق مکانیزم های ‏قدرتمندی نظیر تنظیم تنفس، جسم را تقویت می کند.

چنین فرآیندی انسانیت دیگری را برای هر انسانی به ارمغان می آورد. فردیت و ‏روحیه فرد در کاراته قطر خود را مستحکم می کند. هر آدمی روی دوجوی کاراته به این درک می رسد که تقویت روح قبل از هر ‏چیز به اراده فرد بستگی دارد و بعد از آن استاد می تواند مسیر رسیدن به آرزوها را کوتاه کند. باز هم تاکید می کنم که چنین چیزی ‏در خارج از محدودیت های سنی رخ می دهد. درواقع همه گروه های سنی وقتی کاراته را تجربه می کنند، می توانند از حس ‏مشترکی سخن بگویند که نامش چیزی جز تجلی روح و ارتقای سطح کیفی جسم نیست.

جسم فقط زمانی در کاراته محور می شود و ‏ملاک عمل قرار می گیرد که سلامت مورد نظر باشد در غیر این صورت وقتی معیار جسم، سن و سال باشد هیچ ارشدیتی در میان ‏نیروهای کاراته وجود ندارد. کاراته کاها بر حسب درجه و سوابق ارشد بودن را تجربه می کنند ولی در مقابل حتی محک سابقه ‏ربطی به جغرافیای سن ندارد. در کاراته هرگز هیچ فردی زیر سوال نمی رود که چرا در یک سن کم یا در یک سن زیاد به درجه ‏های مهم دست یافته است. چون برای رسیدن به درجه های مختلف باید از مسیر ارتقای توانایی عبور کرد. کاراته میدانی است که در ‏آن همه، در هر گروه سنی باید با خود تکرار کنند که در هر شرایطی می توانند تن به کاراته بدهند تا حدی که به جایگاهی ویژه دست ‏یابند.

بارها دیده شده است، نوجوانانی که در خانواده عزلت می گیرند یا نوجوانانی که موجب آزار خانواده می شوند وقتی وارد ‏پدیده کاراته می شوند به کنترل روحی می رسند و تعادل انسانی را رعایت می کنند. بزرگسالانی هم که به دلیل دهلیزهای تودرتوی ‏زندگی امید به فردا را از دست داده اند با کاراته توانسته اند سکون و سکوت زندگی را به زانو در بیاورند. این در واقع واقعیت ‏هنرهای رزمی یا کاراته است. ورزش کاراته، بیرون از محدودیت های شناسنامه یی به انسان فکر می کند تا با تجلی روح هر ‏آدمی را با هر سنی به قله برساند. برای همین باید انتظار روزی را کشید که پاتوق های ورزشی در کشور افزایش یابند و دیدار آدم ‏ها با یکدیگر در مکان های ورزشی به یک رسم خلل ناپذیر تبدیل شود. این گونه خشکسالی سلامت نیز ریشه خشک می کند. باشد تا ‏فردا هیچگاه ورزش های رزمی را از یاد نبریم.

آموزش کاراته

آموزش کاراته

 

  بر اساس استاندارد جهانی شوتوکان کاراته توسط احمد صادقی نماینده فدراسیون جهانی کاراته در ایران

 

 آموزش کاراته - بر اساس استاندارد جهانی شوتوکان



به تجربه دیده شده دلیل اصلی که مردم آموزش کاراته را آغاز می‌کنند، این است که می‌خواهند یاد بگیرند که "چگونه بجنگند" و یا "دفاع شخصی را یاد بگیرند" هر چند دلایل دیگری هم وجود دارد.

  بعضی از این دلایل این چنین‌اند:
 بهبود شایستگی فیزیک بدن، قدرت و انعطاف پذیری، بهبود وضعیت و شرایط بدن، افزایش اعتماد به نفس، ترویج و تشویق برداشت مثبت از کاراته کار، گسترش نظم و انظباط و یا بهبود کیفیت کلی. یا به منظور آشنایی با اشخاص جدید و یا عضویت در یک گروه جدید


 آموزش کاراته -  شوتوکان

آموزش کاراته - بر اساس استاندارد جهانی شوتوکان


مطمئناً همه یا بعضی از این دلایل ارزشمندی که منجر به تمرین کاراته می‌شود قابل تأمل و بحث هستند، هر چند مسائل و موضوعات مربوط به کاراته و نقش آن در دفاع شخصی، ورزش و تمرین و گسترش و پیشرفت شخصیت فردی خود موضوعاتی برای مقالات مفصل و با جزئیات هستند و قطعاً در اینجا مجالی برای بحث و تأمل عمیق راجع به این مسائل نیست. در اینجا تنها چیزی که من می‌توانم به شما بگویم این است که کاراته می‌تواند شما را در رسیدن به تمام موارد فوق یاری دهد. در یک شرایط صحیح، کاراته می تواند به شما کمک کند تا دفاع شخصی را بیاموزید.

می‌تواند به شما کمک کند تا به وضعیت جسمانی خود سر و سامانی بدهید و قطعاً شما با افراد جدیدی که آنها هم 
کاراته کار می‌کنند آشنا خواهید شد. هر چند که من فکر می‌کنم توجه به این مطلب بسیار مهم است که منافع شخصی‌ای مثل گسترش و پیشرفت شخصیت و نظم و انضباط بیشتر از طریق فردی امکان‌پذیر است تا از طریق کاراته.
 

 

آموزش تکنیک های کاراته

نکته اصلی که در اینجا جای بحث دارد، این است که دلایلی که ممکن می‌شود تا شخصی کاراته شروع کند و آن را ادامه دهد بسیار گوناگون‌اند و هر کس باید برای تمرین کاراته دلیل خود را داشته باشد اما مطمئناً یافتن شباهت‌هایی بین دلایل هر یک از آنها امکان پذیر است. به بیان دیگر هدف از آموزش کاراته همان چیزی است که شما برای خودتان تصمیم گرفته‌اید و امروز من فکر نمی‌کنم که گفتن این مطلب که تنها یک هدف صحیح برای تمرین کاراته وجود دارد قابل قبول باشد، جواب شما ممکن است با جواب من متفاوت باشد اما کاملاً قابل قبول است. مهمترین نکته این است که شما دقیقاً می‌دانید که چرا کاراته کار می‌کنید و مطمئناً به خاطر هدف یا اهدافی که در سر دارید آموزش می‌بینید. این موضوع نیز بسیار حائز اهمیت است که شما زمانی را صرف کنید تا ببینید که واقعاً چرا کاراته کار می‌کنید (یا می‌خواهید کار کنید) و شما از کاراته چه چیزی را می‌خواهید به دست آورید
  کاراته


نام محصول :

آموزش کاراته - بر اساس استاندارد جهانی شوتوکان


اصطلاحات کاراته

اصطلاحات کاراته

کاراته = هنر جنگیدن با دست خالی

هایشو = پشت دست

سوتو اوگه =  دفاع با دست از خارج

سنسی = استاد

سنسی ری = احترام به استاد

اوده = ساعد

موروتو اوگه = دفاع با دو دست

سامپای = ارشد(برادر)

سامپای ری = احترام به ارشد

کاکوتو = پاشنه پا

اوراکن = پشت مشت

یوی = آماده

جی = پاها بهم چسبیده دستهاکناربدن

گدان = پایین

اوچی اوگه(یوکو اوگه) = دفاع با دست از داخل و پهلو

ری = احترام

چودان = وسط

جوجی اوگه = دفاع ضربدری

تاتامی = زمین مسابقه

تاتامی ری =احترام به زمین مسابقه

جودان = بالا

جودان اوگه = دفاع از بالا و سر

اس = احترام کاراته

یوکو = پهلو

چودان اوگه = دفاع از وسط بدن

کومیته = مبارزه

اوشیرو = پشت

گدان بارای = دفاع از پایین

کاتا = مبارزه خیالی با یک یا چند نفر

بونکای = اجرای عملی کاتا

اوگه = دفاع

توبی گری = لگد پرشی با پا

ایپون = امتیاز

بارای = درو  کردن

کیبا داچی(شیکو داچی)= نشستن به حالت گارد اسبی(وزن بدن مساوی روی دو پا)

ایپون کومیته = مبارزه امتیازی

داچی = حالت ایستادن (قرار گرفتن پاها)

هاجیمه = شروع

جیون کومیته (فول کنتاکت) = مبارزه آزاد

هاچی داچی = ایستادن آزاد

یامه = تمام

دو جو = محل تمرین

موسوبی داچی = پاشنه ها به هم چسبیده و پنجه پاها یک مشت باز

کاچی = استراحت

سی زا = نشستن

هیسو کو داچی = پاها کاملا به هم چسبیده

انبوسن = خط اجرای کاتا

گیای = فریاد

زنکوتسو داچی = ایستادن متمایل به جلو( وزن روی پای جلو)

ذن = تمرکز فکری در کاراته

میگی = راست

نکو آشی اچی = ایستادن گربه ای (وزن نود درصد روی پای عقب)

هانسوکو = اخطار

هیداری = چپ

مای = جلو

که کومه = ضربه فشاری (پرتابی)

گری = لگد

مای گری = لگد جلویی

که آگه = ضربه شلاقی(انفجاری)

زوکی = مشت

ماواشی = دورانی

اوی=جلو

 

امپی = آرنج

ماواشی گری = لگد دورانی

کاتای 1 = هیان شودان

کاتای2 = هیان  نیدان

هیتسوئی = زانوی پا

اوشیرو گری = لگد پشتی

کاتای3 =هیان  ساندان

کاتای4- هیان  یودان

وان = دست

یوکو گری = لگد پهلویی

سوکوتو گری=لگد به جلو با تیغه پا

کاتای5 = هیان  گودان

کاتای6 = تکی شودان

شو = کف دست

اورا ماواشی = لگد دورانی با کف پا

کاتای کمربند سیاه = باسای دای

(به معنی فتح قلعه و دژ دشمن)

ناکیته = نوک انگشتان

شوتو = لبه  خارجی دست

هایتو = لبه داخلی دست

هیتسویی گری = لگد با زانو

تیشو = پاشنه کف دست

شوتو اوگه = دفاع با لبه خارجی دست

یوهان ناکیته = ضربه با نوک انگشتان دست

ترتیب کمربند= 1- سفید ۲-زرد۳-نارنجی ۴-سبز ۵-آبی ۶-بنفش ۷-قهوه ای ۸-سیاه

 

ایپون ناکیته = ضربه با یک انگشت دست

نی هان ناکیته = ضربه با دو انگشت دست

 

کاراته  با احترام وتواضع شروع میشود

و با احترام و تواضع خاتمه می یابد. 

 

سبکهای اصلی (مادر) و جهانی کاراته و بنیانگذارانشان:

 

1- سبک شیتوریو  ( بنیانگذار: کنوا  مابونی)

 

2- سبک شوتوکان (بنیانگذار: گیچین  فوناکوشی)

 

3- سبک وادوریو  ( بنیانگذار: هیرو نوری  اوتسوکا)

 

4- سبک گوجوریو ( بنیانگذار: میاگی  چوجون)

 

اسامی تعدادی از کاتاها در کاراته و معنی آنها:

 

پینان یا هیان = فکر صلح آمیز

تکی شودان    = نبرد از پهلو- قدمهای پنهانی –شوالیه آهنی

باسای دای  = نفوذ به قلعه و د‍ژ دشمن

سی انچین   = آرامش در طوفان

کانکو دای   = نگریستن به ماه یا آسمان

جی ته       = ده(10) دست

جیون        = صدای معبد- صدای ناقوس

امپی         = ساعد شمشیر

اونسو       = دست در ابرها

پاپورن = هشت قدم در یک زمان - هشت تکنیک در یک لحظه

گیچین فوناکوشی کیست؟؟

گیچین فوناکوشی کیست؟؟

گیچین فوناکوشی ابداع کننده سبک شوتوکان کاراته می‌باشد که امروزه از سبکهای اصلی کاراته محسوب می‌شود. وی در سال ۱۸۶۸ در جزیره اویاما متولد شد. فوناکوشی ۱۵ ساله بود که کاراته را با به وسیله یکی از همکلاسیهایش که پسر استاد آنکو آزاتو (استاد معروف اکیناوا) بود شناخت. فوناکوشی آنقدر اصرار کرد تا استاد راضی شد او را در کلاسش ثبت نام کند. زیرا آزاتو شاگردان زیادی را نگه نمی‌داشت ولی فوناکوشی که موفق شده بود رضایت استادش را جلب کند توسط استادش به استاد ماهر دیگری به نام آنکو ایتوسو معرفی شد. فوناکوشی در همان موقع به عنوان مربی یک مدرسه ابتدایی پذیرفته شد. فوناکوشی پس از گذشت چند سال با این حال هنوز از شرایط اجتماعی و وضعیت اقتصادیش راضی نبود. برای همین او تصمیم گرفت اوکیناوا را به مقصد توکیو ترک کند تا آنجا بتواند کاراته را به عموم ژاپنی‌ ها معرفی کند. برای اینکه بتواند شانس بیشتری بدست بیاورد ابتدا دیداری از تمامی مدارس اوکیناوا به عمل آورد و کاتاهای بیشماری را از سبکهای مختلف کاراته آموخت. تا بتواند در توکیو مکتبهای مختلف توکیو را به نمایش بگذارد.در سال ۱۹۲۲ این امر به تحقق پیوست و فوناکوشی کلاسهایی را در پایتخت ژاپن دایر کرد و شاگردانش اغلب از قشر فرهنگی و دانشگاهی بودند.از شاگردان ایشان می‌توان به دکتر فرهاد وارسته اشاره کرد که بنیانگذار کاراته در ایران بودند و اکنون هم دارای دان ۱۰ کاراته می‌باشند.

مروری گذرا بر تکواندو و کاراته

مروری گذرا بر تکواندو و کاراته

تاریخچه تکواندو

سلسله سیلا ((سلسه سوم پادشاهی کره)) در قرن هفتم بعد از میلاد تاثیر بسزایی در رشد هنر رزمی کره داشت . این سلسله در گوشه جنوب شرقی جدا شده از شبه جزیره قرار داشت ولی سیلا با پیروزی بر دو سلسله دیگر کره را متحد نمود . حامی قدرت ملی سیلا یگانه سیستم جنگیش یعنی هورانگدو بود . هورانگدو شامل جوانهایی از خانواده های اصیل بود که نسبت به تربیت جسم و فکر فداکاری میکردند بود . هورانگ قوانین سخت و جدی را در وفاداری به پادشاه تقوا و اطاعت نسبت به والدین ، شجاعت در جنگ و احترام به دوستان و دوراندیشی در زندگی را تعلیم میداد و هورانگ دو شکل ابتدایی تکواندو بود . طی قرنها بعد سیلا راه را برای سلسله جدید کوریو که بوسیله تانگون در سال 918 AD   تا سیس شده بود ، هموار کرد . کوریو تلاش کرد سرزمینش را از طرف شمال گسترده کند و تا حدی نیز موفق شد و تجاوز دشمن به کره را تکواندو که سوباک دو نامیده میشد دفع کرد ، دیگر تکواندو برای کره ایها یک سلاح محسوب میشد . یک جنگ تاریخی نشان میدهد که در تجاوز ژاپن به کره حدود 700 سرباز داوطلب از منطقه کوم سان با مشتهای خالی بوسیله تکواندو با مهاجمان جنگیدند . تکواندو در معنی لغوی به معنی هنر استفاده از دست و پا می باشد . و علیرغم اینکه در عوام به عنوان هنر رزمی استفاده از پا شهرت یافته است ، اما یک سیستم کامل و بدون نقص رزمی می باشد . و تکواندو فراز و نشیب های زیادی را در قرن گذشته طی نموده ، در آوریل 1955 نام تکواندو در جلسه ای در کره بر روی هنر رزمی کره ایها تثبیت شد و از طرف مقامات به رسمیت شناخته شد ، در شناساندن و ارائه تکواندو نوین از زحمات و تاثیرات بسزاء ژنرال چوی هونگ هی نمی توان بسادگی گذشت و این حقیقتی غیر قابل انکار است . در سال 1965 انجمن تکواندو کره و در سال 1966 فدراسیون بین المللی تکواندو و ( I.T.F ) در کره تاسیس شد . در سال 1973 فدراسیون جهانی تکواندو W.T.F با حمایت رجال سیاسی کره جنوبی تاسیس شد . این دو سازمان همواره در رقابتی تنگاتنگ با یکدیگر بودند و سعی داشتند شناخت و حمایت بین المللی را هرچه بیشتر جذب کنند

(I.T.F) با حمایت از اعضاء خود و (W.T.F) با حمایت رهبران سیاسی و شناخت جهانی و رسمیت در سطح جهان . هر دو ارگان بر فلسفه و اصول و فرمها اهمیت میدهند . (W.T.F)   اهمیت زیادی برای مبارزه و مسابقات قایل است و I.T.F  تکیه بر جنبه ها و مسائل اخلاقی و فلسفی این ورزش را دارد

در سال 1980 کمیته بین الملی المپیک طی جلسه ای در مسکو (W.T.F) را به رسمیت شناخت و تکواندو پومسه در 1988 و 1992 به صورت تشریفاتی و در سال 1994 به عنوان یک ورزش کامل المپیکی اعلان و در سال 2000 رسما وارد المپیک شد

تاریخچه کاراته


قدمت و عمر دست خالی جنگیدن به قدمت خود بشر
است

 

قدمت و عمر دست خالی جنگیدن به قدمت خود بشر (انسان) است. فرم‌های مختلف و مرتب ‌شده دست خالی جنگیدن در سراسر دنیا توسعه پیدا کرده است و هرکدام منعکس کننده قسمتی از آداب و رسوم ملی می‌باشد و چیزی که ما کاراته می‌نامیم یکی از آنهاست .
عقیده همگان بر این است که کاراته از چین ناشی شده و از طریق راه جزایر (ریوکو) به ژاپن آمده است .
در اوائل قرن هفدهم (اوکیناوا) مورد یورش و فتح ژاپنی‌ها قرار گرفت . ژاپنی‌ها (اوکیناوا) را بیشتر از 250 سال در اشغال داشته و مالکیت و حمل اسلحه را به‌منظور جلوگیری از ایستادگی و مقاومت‌ها ممنوع نموده بودند .

بنابراین مردم ( اوکیناوا) مجبور شدند به خاطر محافظت خودشان در مقابل چپاول غارت و همچنین حمله ژاپنی‌ها به مبارزات غیر مسلحانه روی آورند و در این دوره کاراته رونق فراوان پیدا کرد و تا اوایل قرن بیستم در خفا تمرین می‌شد .

در سال 1922 (گی‌چین فونا کوشی) پروفسور اهل اوکیناوا کاراته را به ژاپن معرفی نمود. او به ژاپن دعوت شده‌بود که کاراته را به نمایش بگذارد. ژاپنی‌ها تحت تأثیر او قرار گرفتند و او را تشویق نمودند که در آن‌جا اقامت کند و این فن را به آن‌ها بیاموزد .

او همچنان عمل کرد تا در سال 1957 در سن 88 سالگی درگذشت .

هرچند کاراته هم مثل سایر ورزش‌ها در هر جلسه احتیاج به نرمش‌ها و گرم کردن بدن دارد ولی این ورزش قبل از هر تمرین احتیاج به بعضی آمادگی‌های روحی نیز دارد .
سوسای اویاما

ماس اویاما دان 10 و مبتکر کیوکوشین کاراته در سال 1923 در جنوب غربی کره متولد شد. در سن 9 سالگی شروع به تعلیم گرفتن (کمپو) نمود .

در سن 15 سالگی پدرش او را بــــه ژاپن فرستاد تا در مؤسسه هواپیمایی جوانان یاماناشی به تعلیم بپردازد. او برای مدت کوتاهی قبل از اینکه کاراته را زیر نظر گی چین فونا کوشی بیاموزد، جودو را در مدت کوتاهی آموخت .

ماس اویاما زیر نظر معلمین مختلف کاراته تعلیم گرفت و خیلی سریع پیشرفت نمود و در سن 22 سالگی موفق به دریافت دان 4 شد .

دوسال بعد در سال 1947 موفق شد که تمام قهرمانان کاراته ژاپن را شکست دهد. دوران بعد از جنگ جهانی دوم دوران آشفتگی و زحمت برای ژاپنی‌ها بود و در همین دوران ماس اویاما اغلب دچار مشکلات ناشی از اشغال آمریکائی‌ها بود. بنابراین در سال 1948 ماس اویاما تصمیم گرفت که به تنهایی در کوهستان به تمرین و تعلیم بپردازد. او برای مدت طولانی با تمرینات روزانه به قوی نمودن بدن و قدرت خود مبادرت ورزید .

د ر سال 1950 پس از مراجعت از کوهستان با یک گاو نر وحشی به مقابله پرداخت و در مبارزات دیگر خود با 51 گاو وحشی که چهار تای آن‌ها را کشته و شاخ 47 گاو وحشی دیگر را شکست .
در سال 1952 به آمریکا دعوت شد و 32 برنامه اجرا نمود. در ایالات مختلف درس داد و در هفت مبارزه که در مقابل بوکسورها و کشتی‌گیران آمریکائی شرکت نمود به پیروزی نائل گردید. او مجدداً در سال 1953 به آمریکا رفت و این مرتبه در شهر شیکاگو در مقابل یک گاو وحشی به مبارزه پرداخت و با جدا نمودن شاخ‌های گاو در قاره آمریکا نیز بسیار مشهور شد. در سال 1954 او اولین (دوجو) خود را در (می‌جروتوکیو) افتتاح نمود

این دوجو شروع کیوکوشین‌کای‌کان (مرکز کیوکوشی‌کای) بود و در سال 1964 توکیو هونبو (باشگاه مادر در توکیو) افتتاح شد و سازمان بین‌المللی کاراته تأسیس شد .
امروزه کیوکوشین کاراته در تمام قاره‌های دنیا نفوذ کرده ‌است و در سال 1979 دومین دوره مسابقات قهرمانی کاراته جهان در ژاپن با شکوه و موفقیت بی‌نظیری با شرکت 72 تیم از سراسر پنج قاره جهان از جمله تیم ایران (به سرپرستی یوسف شیرزاد، بنیانگذار کیوکوشین کاراته در ایران و تنها نماینده سازمان بین‌المللی کاراته ژاپن ) برگزار شد. و هم‌اکنون روزبه ‌روز بر تعداد کسانی که با این سبک اصیل و علمی کاراته آشنا می‌شوند و سعی در فراگیری آن می‌نمایند افزوده می‌گردد. به‌طوری‌ که در حال حاضر بیش از ده میلیون نفر در سراسر جهان مشغول آموختن کیوکوشین کاراته می‌باشند .