فرهنگی و ورزشی و مذهبی

فرهنگی و ورزشی و مذهبی

فرهنگی و ورزشی و مذهبی

فرهنگی و ورزشی و مذهبی

تاریخچه طب سنتی چین

تاریخچه طب سنتی چین

         

درطب سنتی چین ، تاریخ طب ملیت " هان " دیرینه تر و تجربیات عملی آن و شناخت تئوریک آن گسترده تر است .

طب چینی درحوضه رودخانه زرد چین بوجود آمده و مدتهاپیش سیستم علمی و دانشگاهی آن شکل گرفته است. در فرایند درازمدت توسعه طب چینی ، هر سلسله نوآوری هایی داشته و بسیار پزشکان مشهور را پرورش داده و مکاتب فکری مهم و آثار معروفی بوجود آورده است .

در کتیبه های دوران " این شآن " ( قرن 11 ق . م - 16 ق. م ) ، نگاشته شده بر روی استخوان ها یا لاک لاک پشتان در بیش از 3000 سال پیش، مواردی مربوط به پزشکی و بهداشتی و بیش از 10 نوع بیماری درج شده است. درسلسه " جئو" ، روش های درمانی ازجمله شیوه های چهارگانه تشخیص بیماری یعنی نظارت ، استماع و استشمام ، استفهام و گرفتن نبض و طرز معالجه مانند ، دارو ، سوزنی و عمل جراحی مورد استفاده قرار گرفت. در دوران سلسله های " چین " و " هان " ، " هوان دی نه جین " چنین آثار طبی با تئوری منظم به رشته تحریر درآمد. این کتاب نخستین اثر کلاسیک و تئوریک موجود طب چینی بشمارمیرود. " تئوری بیماری های مرتبط با سرماخوردگی" که " جان جون جین" نوشته است، شامل اصول تشخیص امراض گوناگون و معالجه آنها براساس تحلیل همه جانبه بیماری ها و حالت مزاجی بیماران است. این اثر برای توسعه طب بالینی تأثیرگذار بوده است. علم جراحی در سلسله " هان " سطح نسبتا عالی داشت. طبق کتاب " تاریخ سه کشور پادشاهی " ، " خوا تو " طبیب مشهوری زندگی می کرد که به درمان بیماری های گوناگون می پرداخت و از مایع بی حسی تمام بدن بنام " پودر ما فی " برای جراحی ها استفاده می نمود.

از سلسله های " وی " و " جین " و سلسله های جنوب و شمال ( 220 -- سال 589 میلاد ) تا سلسله های " شوه " و " تانگ " و " وو دای " ( پنچ سلسله ) ( سال 581 -- سال 960 میلاد ) ، تشخیص با گرفتن نبض رواج یافت. کتابی بنام " کتاب کلاسیک گرفتن نبض " که " وان شوحه " طبیب معروف سلسله " جین " نوشته است ، 24 نوع حالت نبض را تشریح می کند. این کتاب نه تنها برای طب سنتی چین تأثیرات مثبتی داشته بلکه در خارج از چین مورد استفاده بوده است. در این دوره هر رشته پزشکی ، تخصصی شد. مونوگرافی های طب سوزنی عبارت بودند از : " کتاب کلاسیک طب سوزنی درجات یک و دو " ؛ کتاب های " بائو پوجی" و" جئو حو فائو" آثار نماینده تهیه قرص های عمر جاویدان بخش ( وابسته به مذهب " تائو") ؛ در زمینه داروسازی ، کتابی بنام " تئوری تهیه داروهای له گون " وجود داشت ؛ در زمینه جراحی ، کتابی بنام " نسخه های باقی مانده لیو جون جی " موجود بود ؛ کتاب" تئوری درباره علل بیماری ها " مونوگراف علل بیماری است. کتاب " درباره نرمه سر " مونوگرافی بخش اطفال است ؛ کتاب " داروهای گیاهی تجدید نظر شده " نخستین اثر مربوط به داروها در جهان بحساب می آید ؛ مونوگرافی بخش چشم پزشکی بنام " نکات ظریف این حای " و غیره . علاوه بر این ، در سلسله تانگ کتاب های پزشکی مهمی ازجمله کتابی بنام " نسخه های مهم و گرانبها " تألیف شد. این کتاب را " سون سی میائو" نوشت. کتاب " نکات مهم جراحی " را " وان تائو" نوشت که اثر مهم پزشکی محسوب می شود.

در آموزش پزشکی سلسله سون ( سال های 960 -- 1279 میلاد ) ، تدریس طب سوزنی با اصلاحات مهم و بزرگی همراه بود. " وان وی یی " کتابی بنام " نقشه طب سوزنی -- نقاط مناسب روی بدن مجسمه مسی آدم " تألیف کرده و دو مجسمه بزرگ مسی به اندازه قد انسان را برای طب سوزنی طراحی و تهیه کرده است که شاگردان بر روی آنها آزمایش پزشکی انجام می دادند. این ابتکار برای توسعه طب سوزنی در آینده تأثیرات عظیمی برجای گذارد. در سلسله مین ( سال های 1368-- 1644 میلاد ) شمار زیادی پزشکان ظهور کردند. آنها توانستند بیماری های ناشی از عوامل سرماخوردگی و بیماری های تب فصلی و طاعون و غیره را تشخیص دهند. تا سلسله چینگ ، تئوری بیماری های تب فصلی به مرحله پختگی رسید و مونوگرافی هایی مانند " تئوری بیماری های تب فصلی" تألیف شد.

از سلسله مین ، پزشکی غرب به چین منتقل شد و شمار زیادی پزشکان به " تلفیق و آمیزش طب سنتی چین با پزشکی غربی " پرداختند.  

 

************************************************************* 

 

 

شیوه های تشخیص در طب سنتی چین

پزشکان با استفاده از کارکرد های حس پنجگانه بینایی ، شنوایی ، بویایی ولامسه و چشایی و صحبت با بیماران و مطلعین بیمار و اطلاعات مربوط به بیماری را به طور کامل و منظم کسب کرده و سپس با استفاده از این اطلاعات به درمان بالینی می پردازند. شیوه های تشخیص عبارت است از: نظارت، استماع و استشمام ، استفهام و سنجش نبض که شیوه های چهارگانه تشخیص بیماری است. هر یک از این شیوه های چهارگانه تشخیص بیماری نقش خاص و ویژه خود را دارد و نمی توان آنها را جایگزین دیگری کرد و برای درمان بالینی این موارد لازم است و در این صورت می توان با توجه به عوارض بیماری ، نتیجه گیری صحیح انجام داد.

شیوه نظارت

شیوه نظارت بر اساس تئوری هایی درباره مجراهای اصلی و فرعی و نصف النهار ها برای تشخیص بیماری انجام می شود. ارتباطات بخش برونی بدن انسان امعاء و احشای بدن فشرده و نزدیک است. اگر فعالیت ارگان های حساس بدن انسان تغییر کند ، حتما در بخش های ظاهری بدن واکنش نشان خواهد داد مانند تغییر رنگ پوست ، جسم و حالت روحی و غیره. از این جهت با نظارت وضع ظاهر بدن و علائم تغییرات حالت و کارکرد حس پنج گانه صورت می توان تغییرات ارگانهای داخلی را درک کرد.

شیوه های نظارت می تواند شامل نگاه کردن وضعیت ظاهری بیمار، رنگ چهره ، صورت ظاهری و سر و گردن و پنج ارگان حسی ( یعنی گوش ها ، چشم ها ، لب ها ، بینی و زبان ) پوست ، شریان و رگ و ورید ، مدفوع و ادرار و غیره باشد. محور نگاه کردن حالت ظاهری و مشاهده رنگ صورت و تشخیص از طریق زبان است. چون که با دیدن علایم گوناگون چهره و زبان ، می توان تغییرات کارکرد امعاء و احشاء را تشخیص داد.

استماع و استشمام شیوه

استماع و استشمام شیوه دیگر تشخیض بیماری است. پزشکان با استفاده از حس شنوایی از طریق صدای بیمار و حس بویایی و بوی متنوع مدفوع و ادرار بیمار سبوه معالجه را تشخیص می دهند.

با شنیدن صدا ، نه تنها می توان تغییرات پاتولوژیک ارگانهای صوتی مربوط را متوجه شد بلکه با توجه به تغییرات صوت ، تغییرات امعاء و احشاء شامل قلب ، جگر ، طحال ، ریه ، معده ، کیسه صفرا ، روده و مثانه بیمار قابل معاینه است. استماع صوت عبارت است از : صدای حرف زدن ، تنفس ، سرفه و غیره.

استشمام کردن بوها به دو نوع استشمام بوهای بدن بیمار و بوی اطاق مسکونی بیمار تقسیم می شود. بوهای بدن بیمار بطورعمده از نفوذ و رخنه سمومی درامعاء و احشاء بدن انسان ، انرژی حیاتی و خون و مایع بدن ناشی می شود و از منافذ بدن بیماران و مدفوع و ادرار منتشر می شود ؛ بوی اطاق بیمار شامل همین موارد است. برای نمونه بوی بیماران مبتلا به طاعون کاملا مشخص است.

شیوه استفهام

شیوه استفهام روش دیگر تشخیص بیماری است. پزشکان با گفتگو با بیماران و یا مطلعین بیماری اطلاعاتی در باره بیماران همانند ابتلا به مرض، پیشرفت بیماری ، عوارض کنونی ، جریان درمان وغیره بدست می آورند. زمانی که تشخیص بیماری مشکل است وعوارض بدنی وجود ندارد و یا مبهم است ، می توان با این روش به پیشرفت هایی دست یافت. پزشکان با این روش می توانند از تمامی اطلاعات مربوط به بیماری ازجمله زندگی روزانه ، محیط کار غذا ، اعتیاد ، وضعیت ازدواج و دیگر موارد آگاه شوند.

موضوعات اصلی شیوه استفهام اطلاعات عمومی مبتلایان ( نام ، جنسیت ، سن ، شغل ، ازدواج ، ملیت ، محل تولد ، نشانی ، تاریخ مراجعه به پزشک ) ، اظهارات مبتلایان درباره وضع بیماری ، تاریخچه بیماری کنونی ، عوارض کنونی ، تاریخچه بیماری های گذشته ، تاریخچه شخص ، تاریخچه خانواده و غیره را دربر دارد. شیوه استفهام عوارض کنونی بطور عمده عبارت است از : استفهام سرما و گرما ، استفهام خواب ، عواطف و همچنین مدفوع و ادرار.

شیوه گرفتن نبض

پزشکان با دست روی بدن بیمار را آهسته لمس کرده و برخی نقاط را فشار می دهند. گرفتن نبض و لمس بدن روشی برای تشخیص بیماری است. روش تشخیص بوسیله گرفتن نبض شامل تجربه و مشاهده تغییرات حالت نبض ، تغییرات پاتولوژی درون بدن بیماران و موارد مشابه است. فشار دادن برخی نقاط بدن برای آگاهی از تغییرات غیر عادی انجام می شود. با این کار تغییرات پاتولوژی و شدت بیماری مشخص می شود.  

 

 

********************************************************** 

 

داروی سنتی چین

GMT+08:00 || 2009-05-03 19:29:20        cri توصیه کنید   چاپ   پست الکترونیکی   اندازه قلم

داروی سنتی چین مواد دارویی است که در طب سنتی چین برای پیشگیری از بیماری ها و تشخیص و درمان آنها استفاده می شود. این داروها بطورعمده از داروهای طبیعی و فرآورده های تکمیلی ترکیب می شود که شامل داروهای گیاهی ، داروهای حیوانی و معدنی و بخشی از داروهای تکمیلی شیمیایی و بیولوژیک است. اختراع و اکتشاف داروی سنتی چین و کاربرد آن در چین تاریخ چند هزار ساله دارد. با این حال کلمه " داروی سنتی چینی " بعدها پیدا شد. پس از ورود علم پزشکی غربی به چین به منظور تشخیص دو نوع علم پزشکی و دارویی " داروی سنتی چین " نیز پا به عرصه گذارد.

تاریخچه مختصر داروی سنتی چین

امپراتور سوم در عصر باستان چین " شن نون " نام داشت. گفته می شود که او یک روز صد نوع گیاه را مزه کرد ... و 70 نوع ماده سمی یافت. این روایت بیانگر روانه سرسختی زحمتکشان عصر باستان بود که مبارزات دشواری با طبیعت و بیماری داشته و در جریان آن داروها را کشف کرده وتجربیاتی اندوختند. این تصویر واقعی از منشاء داروهای سنتی چین است.

از دوران سلسله های شیا ، شان و جو ( تقریبا در پایان 22 قرن قبل از میلاد تا سال 256 قبل از میلاد)، در چین نوشیدنی های دارویی و جوشانده های گیاهی دارویی چینی وجود داشته است. کتاب " شی جین " مجموعه اشعار در سلسله جوی غربی ( تقریبا 11قرن قبل از میلاد -- 771 سال قبل از میلاد) قدیمی ترین کتابی است که درباره داروها نوشته شده است. کتابی" نیه جین" قدیمی ترین قانون نامه باستانی درباره تئوری طب چینی می باشد که تاکنون حفظ شده و پایه ای برای تئوری اساسی داروهای چینی است.

 

کتاب " شین نون بن تسائو جین " قدیمی ترین مونوگراف داروشناسی می باشد که تاکنون حفظ شده است. پزشکان زیادی در سلسله های چین و هان ( سال 221 قبل از میلاد -- سال 220 میلاد ) مدارک فراوان داروشناسی را از سلسله " چین" بدست آورده و تا سلسله " هان " جمع آوری و جمع بندی کرده و این کتاب را تألیف کردند. در این کتاب 365 نوع دارو ثبت شده که تاکنون نیز مورد استفاده بالینی است. این کتاب شکل گیری اولیه داروشناسی سنتی چین را ثابت می کند.

در سلسله تان ( سال 618 -- 907 میلادی ) اقتصاد رونق یافته و به توسعه داروهای سنتی چین مساعدت شد. دولت تان ابتدا کار تآلیف و تجدید نظر کتاب " داروهای گیاهی تان " -- اولین داروهای گیاهی در سراسرجهان را انجام داد. در این کتاب 850 نوع دارو ثبت شده است. علاوه بر این مجموعه صفحات مصور دارویی افزایش یافته ، مقیاس و ترکیبات داروشناسی سنتی چین بیش از پیش تکمیل شد.

تا سلسله مین ( سال 1368 -- 1644 میلادی ) ، " لی شی جین " کارشناس داروهای گیاهی با صرف 27 سال زمان ، کار تآلیف اثر" یادداشت های داروهای گیاهی" اثر بزرگ درباره داروشناسی سنتی چین را انجام داد. دراین کتاب 1892 نوع دارو ثبت شده است. این کتاب بزرگترین اثر در تاریخ داروهای گیاهی چین است.

پس از تأسیس جمهوری خلق چین در سال 1949 ، پیرامون داروهای سنتی چین به پژوهش های گسترده درزمینه های گیاه شناسی ، علم تشخیص و تمیز ،

شیمیایی ، داروشناسی و پزشکی بالینی انجام شده وبرای تعیین منشاء دارویی ، تشخیص ساختگی بودن مواد داروی و تشریح مکانیسم نقش و غیره مآخذ علمی ایجاد شد. بر اساس تحقیق و بررسی عمومی منشاء دارو در سراسر چین، درسال 1961 کتاب " تاریخچه داروهای سنتی چین " کشوری و محلی تألیف شد. چاپ " لغت نامه بزرگ داروهای سنتی چین " در سال 1977، باعث شد تعداد داروهای سنتی چین که در قانون نامه های باستانی به آن اشاره شده بود ، به 5767 نوع برسد. علاوه بر این ، کتب مرجع درباره داروهای سنتی چین مونوگراف های فراوان درباره داروهای گیاهی چینی محلی و روزنامه ها و مجله های مربوط به داروهای سنتی چین یکی پس از دیگری به چاپ و نشر رسید و ارگان های پژوهشی علمی ، آموزشی و تولید داروهای سنتی چین ایجاد شدند.

منابع داروهای سنتی چین

 

چین پهناور بوده و دارای مزیت های جغرافیایی مختلف است. آب و هوای آن گوناگون می باشد و محیط زیست مناطق ، متفاوت است. این وضعیت برای رشد گیاهان دارویی شرایط مساعدی فراهم آورده است. در حال حاضر ، در چین بیش از 8000 نوع داروی سنتی چین آماده بهره برداری است و بیش از 600 نوع داروها مورد استفاده روزمره است. فراوانی انواع و کمیت بالای آن در مقام اول جهان قرار دارد. داروهای سنتی چین نه تنها نیاز داخلی کشور را تکافو نموده بلکه به بیش از 80 کشور و منطقه جهان صادر شده و در جهان شهرت زیادی یافته است.

جمع آوری و تهیه داروهای سنتی چین

جمع آوری و برداشت داروهای گیاهی سنتی چین از جمله کارهای مهم تولید و تهیه مواد دارویی گیاهی سنتی چین بوده و کارشناسان طب و داروی سنتی چین در

سلسله های مختلف بر جمع آوری و برداشت تأکید خاصی داشته اند. بدلیل آنکه داروهای گیاهی در مراحل متفاوت رشد آن ، عناصر و میزان محتوای آن یکسان نیست و شفابخشی داروها و تأثیرات منفی و جانبی آن نیز فرق می کند. از این جهت ، جمع آوری و برداشت بموقع برای تضمین تأثیرگذاری دارو، کاهش تأثیرات منفی و جانبی بسیار مهم است. معمولا مواد علفی مورد استفاده پزشکی اکثرا هنگامی که شاخ و برگ زیاد و پرپشت داشته و تازه شکوفه می دهد ، جمع آوری می شود.

 همچنین وقتی که گل تازه غنچه داده است ، جمع آوری و چیده می شود تا مورد استفاده پزشکی قرار گیرد. دانه ها هنگامی که رسیده می شود ، چیده میگردد ؛ مواد مورد استفاده پزشکی از نوع ریشه و ساقه بهتر است در اواخر پائیز و اوایل بهار برداشت گردد ؛ ریشه و پوست گیاهان بهتر است در بهار و پائیز جمع آوری و بریده شود ؛ داروهای حیوانی باید با توجه به فصول رشد و نمو و فعالیت حیوانات جمع آوری گردد ؛ مواد معدنی در تمام سال قابل جمع آوری است. از این مواد می توان برای مصارف پزشکی استفاده کرد. پس از جمع آوری و برداشت مواد مورد استفاده پزشکی برای تهیه دارو، باید از شیوه های تهیه داروی چینی از انتخاب قطعه کردن ، خشک کردن ، پخت با آتش ملایم گرفته تا جوشاندن پالایش و تخمیر استفاده کرد. مواد دارویی پس از تهیه اولیه می تواند مستقیما به داروخانه برای تجویز نسخه و کارخانجات داروسازی برای تهیه منتقل شود و مورد استفا ده قرار گیرد. مواد مورد استفاده پزشکی که به اشکال فوق تهیه می شود باید با توجه به خاصیت آنها جداگانه با اتخاذ شیوه هایی چون زیر آفتاب در هوای آزاد ، در سایه و یا با آهک در حالت خشک نگهداری شود. برخی از آنها باید با شیوه هایی چون حرارت کم ، دور کردن از نور ، مهر و موم کردن ، مقابله و آمیختن با مواد شیمیایی نگهداری شود تا فاسد نشود و در آب حل نگردد و از بین نرود. این مواد باید قبل از استفاده مورد نظارت و تشخیص قرار گرفته و مرغوبیت آن تأئید شود تا امینت و تأثیرگذاری آن برای استفاده پزشکی و دارویی تضمین گردد.

کاربرد داروهای سنتی چین

 

تاریخ کاربرد داروهای سنتی چین بسیار طولانی است و در تکثیر و رونق ملت چین نقش مهمی ایفا کرده است. تئوری داروهای سنتی چین و تجربیات عملی آن ویژگی فرهنگ چین را نشان می دهد. داروهای سنتی چین اکثرا از گیاهان دارویی طبیعی گرفته شده است. از این رو تأثیرات منفی و جانبی کمی دارد. علاوه بر این ، یک دارو ترکیبات زیادی دارد و بطور گسترده در درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. داروهای سنتی چین غالبا از چند جزء ترکیبی ساخته شده است و به طور همزمان متشکل از چند نوع دارو و چند نسخه و به شکل منطقی ، استفاده می شود. تأثیرات درمان آن بالا و تأثیرات منفی و جانبی آن کم است.

در تئوری علم طب سنتی چین اثرات مداوای داروهای سنتی به انسان مأخذ و اصل است. اثرات مداوای داروهای سنتی چین به خاصیت دارو بستگی دارد. داروهای سنتی چین سرما ، گرما ، معتدل بودن ، خنکی و پنج مزه ترش ، تلخ ، شیرین ، تند و شور و سموم را دربر دارد. به منظور کاربرد امن و مؤثر داروهای سنتی چین ، باید دانش اصلی داروهای سنتی چین مانند استفاده همزمان از دو دارو یا بیش از آن ، رژیم غذایی ، میزان دارویی ، روش های استفاده از آن و نسخه پیچیدن را فرا گرفت. طبق وضع بیماری و ویژگی های مختلف دارو، اغلب چند نوع داروها با یکدیگر آمیخته شده و مورد استفاده قرار می گیرد. رژیم غذایی عبارت است از: عدم استفاده نابجا از دو دارو یا بیش از آن ، رژیم در زمان بارداری ، غذا خوردن و عوارض بیماری . میزان دارویی بالینی را توصیه می کند. زیادی و کمی در میزان دارو باید با توجه به عوامل مختلف از جمله خاصیت دارو ، شکل دارو ( مانند مایع ، پودر یا قوص ) ، استفاده همزمان از دو دارو یا بیش از آن ، سن بیمار ، بنیه ، وضع بیماری و تغییرات فصلی تعیین شود.

توسعه داروهای سنتی چین

داروهای سنتی چین در آینده نیز توسعه خواهد یافت. بر این اساس از تجربیات مربوط به تولید سنتی مواد پزشکی برای داروهای سنتی چین و پرورش دانه های مرغوب گیاهی استفاده خواهد شد. برای نمونه ، پژوهش در زمینه های پرورش دانه ها از طریق تابیدن ایزوتوپ و پروژه موجودات زنده : تقویت جذب و کشت و پرورش گیاهان پزشکی خودرو با میزان بالا از قبیل ریشه شیرین بیان ، " هوان چینگ " نوعی گیاه پزشکی در چین بنام " روت " و " چائو هو " نوعی گیاه پزشکی در چین و بیش از 20 نوع از مواد پزشکی وارداتی و همچنین پژوهش درباره پیشگیری از فساد نژادی دانه ها و تقویت کارهای تحقیق و بررسی منابع جدید و توسعه منابع .

************************************************************ 

 

تئوری طب سوزنی

GMT+08:00 || 2009-05-03 19:32:45        cri توصیه کنید   چاپ   پست الکترونیکی   اندازه قلم

طب سوزنی بخش مهمی از پزشکی سنتی چین است ، این بخش ابتدا فقط نوعی شیوه درمانی تلقی می شد و بعدا بتدریج توسعه یافت. علم طب سوزنی علم جمع بندی و پژوهش فنون درمانی طب سوزنی و قواعد کاربرد بالینی و تئوری اساسی آن بحساب می آید. ( تصویر چپ نقشه بخشی از نکات مناسب بدن برای طب سوزنی )

طب سوزنی دارای تاریخ دیرینه است. در کتب باستانی و قدیمی آمده است که وسایل ابتدایی طب سوزنی ، سوزن سنگی است که در طب سوزنی چین باستان بکار می رفت. این وسیله سوزن سنگی برای استفاده طبی تقریبا در عصر حجر جدید 8000 تا 4000 سال پیش معادل مرحله بعدی نظام کمون قبیله ای به وجود آمد. چین درجریان اشتغال به مطالعه و بررسی کشفات قدیمی ، سوزن سنگی

برای استفاده طبی را کشف کرد. تا در سلسله های بهار و پائیز(770 سال تا 476 سال قبل از میلاد )، طب از قید وبند جادوگری رها شده و پزشکان متخصص پرورش یافتند.

در کتاب " بیوگرافی فامیل جوی شی " طب سوزنی و نوعی معالجه در طب چینی که در آن برگ های ریز برنجاسف چینی سوزانده و برای درمان در نقاط معین اعصاب بدن انسان گذارده ، تشریح شده است.

از سلسله کشورهای جنگجو تا سلسله هان غربی ( سال 476 قبل از میلاد تا سال 25 میلاد ) ، بدنبال پیشرفت فنون ذوب آهن ، سوزن فلزی بتدریج تعمیم یافت. در نتیجه سوزن فلزی تدریجا جایگزین سوزن سنگی برای استفاده طبی شد و بدین ترتیب ، دامنه کاربرد طب سوزنی گسترده تر گردیده و روند توسعه طب سوزنی تسریع شد. در سلسله هان شرقی و سلسله سه کشور پادشاهی ، بسیاری از کارشناسان پزشکی که در طب سوزنی مهارت داشتند ، پا به عرصه گذاشت. کتاب " قانومندی و روش های طب سوزنی " که " هوان فو می " تألیف کرد ، یک مونوگرافی طب سوزنی با سیستم کامل است. در سلسله های جین غربی و شرقی و سلسله های جنوب و شمال ( سال 256 -- 589 میلاد ) ، تعداد مونوگراف های طب سوزنی بیشتر شد. در این دوران ، فنون طب سوزنی به کره شمالی و ژاپن و کشورهای دیگر انتقال یافت.

در سلسله های " شوه" و " تانگ " ( سال 581 -- 907 میلاد) ، طب سوزنی به یک محبث تخصصی مبدل و در دفتر دولتی پزشکان ویژه امپراتور-- ارگان آموزش پزشکی آن زمان رشته تخصصی طب سوزنی دایر شد. سپس علم طب سوزنی بطور مستمر توسعه یافت. از قرن 16 م ، طب سوزنی در اروپا گسترش و توسعه یافت. با این حال ، در سلسله " چینگ " ، اطبا ء به نقش داروها اهمیت داده و کمتر به طب سوزنی می پرداختند. این وضع تا اندازه ای مانع توسعه طب سوزنی گردید.

پس از تأسیس جمهوری خلق چین در سال 1949 ، طب سوزنی بطور گسترده توسعه یافت. در بیش از 2000 بیمارستان طب چینی که در حال حاضر در سراسر چین پراکنده اند، بخش طب سوزنی دایر شده است؛ پژوهش علمی طب سوزنی به سیستم های مختلف ارگانیسم و بخش های بالینی مرتبط است ؛ پژوهش در مسایلی مانند نقش های طب سوزنی در تعدیل و تنظیم ، تسکین درد و تقویت مصونیت و پدیده های نصف النهار ها ، مسایل مربوط به ارتباطات این مجرا و نقاط مناسب بدن برای طب سوزنی با امعاء و احشاء شامل قلب ، جگر ، طحال ، ریه ، معده ، کیسه صفرا ، روده و مثانه مرتبط است و مدارک فراوان با ارزش در آزمایش های علمی محسوب می گردد. 

 

 

************************************************************* 

 

ماساژ و مالش راهی برای سالم سازم بدن

GMT+08:00 || 2009-05-03 19:46:25        cri توصیه کنید   چاپ   پست الکترونیکی   اندازه قلم

ماساژ( یا مالش) شیوه ای است که روی مجراهای اصلی و فرعی انرژی حیاتی و رگ های خون انسان و نقاط مناسب بدن برای طب سوزنی و محل های معین انجام می شود و با انجام آن از ابتلا به بیماری ها جلوگیری و به سالم سازی بدن کمک می شود.

نکته های مهم اساسی ماساژ و مالش راهی برای سالم سازی بدن

ماساژ بر اساس نظریه طب سنتی چین و براساس اصول تشخیص مرض و معالجه آن با تحلیل همه جانبه بیماری و حال مزاجی بیمار انجام می شود. درماساژ دادن از داروهای خوراکی بهره گرفته نمی شود و تأثیرات منفی آن بسیار کم است و برای بسیاری بیماری ها ، تأثیرگذاری نسبتا خوبب دارد و روشی ساده و آسان است. با این حال دامنه کاربرد آن بسیار گسترده است. اینگونه روش معالجه برای بیماری های معمولی از قبیل : بیماری مهره های گردن ، آسیب دیدگی حاد عضلات کمر( بر اثر کار جسمی زیاد) ، شکاف در مهره های بدن ، صدمه به عضلات ورباط ها و مفاصل دست ها و پاها و غیره مؤثر است.

حرکات دستی ماساژ طبق استاندارد معین و با رعایت اصول فنی و خواستهای اساسی مانند بادوام ، با قوت ، متعادل ، ملایم و اثرگذار عملی می شود. ماساژ تنها به حرکات دست محدود نمی شود بلکه با پا و قسمت بالای بازو دست و یا با توسل به وسایل مخصوص ماساژ انجام می شود. گاهی نیزمی توان از مرهم های ویژه برای ماساژ دادن استفاده کرد. برای نمونه مرهم مالش، خامه مالش ، روغن گرفته شده از گیاهی به نام " دونگ چینگ "، روغن کافیشه ، روغن کنجد و موادی مانند پودر و یا سایر مایع های روغن کاری. شیوه های ماساژ دادن فراوان است. شیوه های معمولی عبارت است از: فشار دادن ، مالیدن، فشردن با یک انگشت ، حرکت دادن ، کوفتن ، با دست کشیدن وغیره. برخی اوقات ماساژ برای پیشگیری و درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. برای نمونه : ماساژ کودکان ، ماساژ برای معالجه شکسته بندی استخوان ، ماساژ با " چی گون " ( روش سنتی تمرین تنفسی عمیق در چین) وغیره ؛ ماساژ گاهی برای سالم سازی بدن شخصی انجام می شود و هر کسی قادر به انجام آن است: مثلا ماساژ بهداشت چشمان ، بهداشت دست ها و پاها ، برای سالم سازی معده ، برای آرامش بخشیدن به اعصاب وغیره

تأثیرات ماساژ و مالش راهی برای سالم سازی بدن عبارت است از :

اول – کارکرد های امعا و احشاء شامل قلب ، جگر ، طحال ، ریه ، معده ، کیسه صفرا ، روده و مثانه را تعدیل و تنظیم می کند. طب سنتی چین تغییرات پاتولژی بدن انسان به از کار افتادگی کارکرد امعا و احشاء را خلاصه می کند. ماساژ و مالش با کاربرد مهارت و تکنیک کارکرد از کار افتاده شده امعا و احشاء را مجددا به تعادل جدید می گراید و بدین ترتیب به هدف درمان بیماری و حفظ الصحه و سالم سازی می رسد. ( نقشه : مهارت و تکنیک ماساژ و مالش )

دوم -- باز کردن مجراهای اصلی و فرعی انرژی حیاتی و خون انسان و انرژی حیاتی . ارژی حیاتی ماده اصلی برای نگهداری حیات محسوب می شود ، مجراهای اصلی و فرعی انرژی حیاتی و خون انسان مجراهای بدن انسان برای گردش انرژی حیاتی ، انتقال و ارتباط بحساب می آید. بمحض آنکه نصف النهار و انرژی حیاتی غیر عادی شود ، تأثیرات نا سالم در محیط که باعث بیماری شود ، از خارج وارد امعا و احشاء بدن انسان می شود و باعث ابتلا به بیماری می شود ؛ در مقابل امعا و احشاء بدن انسان مریض می شود و هم می تواند از طریق نصف النهار در مظهر بدن منعکش شود. ماساژ و مالش از طریق تحریک تکنیک دستی می تواند به بوجود آمدن کارکرد نصف النهار و انرژی حیاتی و گردش آنها مساعدت کند و بدین ترتیب باعث همآهنگی مکانیسم امعا و احشاء می شود و از تأثیرات نا سالم جلوگیری می شود و بیماری های دارونی مورد معالجه قرار می گیرد. ( نقشه : مهارت و تکنیک ماساژ و مالش )

سوم – تعدیل و تنظیم استخون بندی و عضلات و مفاصل. مهارت و تکنیک ماساژ و مالش برای پوست ، عضلات و مجرای خون انجام می شود ، می تواند نقش تعدیل و تنظیم پوست ، رگ های پوستی و رخنه بین عضلات زیر پوست را ایفا کند و می تواند حرکت بطی خون را از بین برده و گردش خون را سریع گردانیند. مهارت و تکنیک ماساژ و مالش میتواند مستقیما در رفتگی عضلات و استخوان را اصلاح کند. از این جهت ، چه بیماری های ناشی از ضرر رسانی باد ، سرما ، گرما و رطوبت و چه ناخوشی یا بهم خوردگی مزاج و زخم در اثر زمین خوردن و کوفتگی ورگ برگ شدگی می توان با ماساژ و مالش درمان کرد.

************************************************************* 

تئوری اساسی طب چینی

GMT+08:00 || 2009-05-03 19:51:43        cri توصیه کنید   چاپ   پست الکترونیکی   اندازه قلم

تئوری اساسی طب چینی ،جمع بندی و خلاصه نظری درمورد حرکات حیاتیبدن انسان و قانونمندی تغییرات بیماریها می باشد که بطور عمده احکامی مانند " ئین " و " یان " ، عناصر پنجگانه ، " یون چی " و مظاهر ارگانهای درونی و نصف النهارها و همچنین موضوعاتی از قبیل علل بیماری ، تفسیر و تعبیر علت بیماری( بروز و جریان یک بیماری، روش و اصول تشخیص ، اصول و شیوه درمان ، پیشگیری از امراض و حفظ سلامتی و غیره را دربر می گیرد.

" ئین " و" یان" از مقوله های فلسفه باستانی چین است. مردم از طریق ملاحظه ودیدن پدیده های متضاد بتدریج مفهوم تضاد داخل منقوله " ئین " و" یان " را درک می کنند و با کاهش و یا افزایش نیروی " ئین " و" یان" تغییرات حرکات اشیا را توضیح می دهند. طب چینی با استفاده از نظریه تضا د و وحدت" ئین " و" یان " ، ارتباطات مرکب و بغرنج بین بخش های بالائی و پائینی ، درونی و برونی بدن انسان و بدن انسان و حیات از یکطرف با حلقه های بیرونی مانند طبیعت و جامعه از طرف دیگر را تشریح می کند. تعادل نسبی یگانگی اضداد میان " ئین " و " یان " پایه ای برای حفظ و تضمین فعالیت های عادی بدن انسان می باشد وعدم تعادل و یا برهم خوردن روابط یگانگی اضداد منجر به بروز بیماری در بدن انسان شده و بر فعالیتهای معمولی حیات تاثیر می گذارد. تئوری عناصر پنجگانه ، یعنی مقولات فلسفی پنجگانه چوب ، آتش ، خاک ، طلا و آب ، نسبت اشیای متفاوت در جهان عینی را خلاصه می کند و با الگوی دینامیک توسعه و محدود ساختن پنج عنصر ارتباطات متقابل بین اشیاء و قاعده تبدیل آنها را تشریح می کند. طب سنتی چین بطور عمده با تئوری عناصر پنجگانه ارتباطات کارکرد بین ارگان های حساس بدن انسان و مکانیسم ابتلای به بیماری های در حال عدم تعادل امعاء و احشاء شامل قلب ، جگر ، طحال ، ریه ، معده ، کیسه صفرا ، روده و مثانه را تشریح می کند و نیز برای درمان بیماری های مفید است.

حکم " یون چی" حکمی برای تحقیق و کاوش و آگاهی از تاثیرات تغییرات نجومی ، هواشناسی و آب و هوا در طبیعت بر سلامتی مزاج و بیماری ها می باشد بعبارت دیگر این حکم ، حکمی است که طبق پارامتر نجومی تغییرات آب و هوا در طول سال قانونمندی بروز امراض را محاسبه میکند.

" یون " شامل " یون " چوب ، آتش ، خاک ، طلا و آب می باشد. بعبارت دیگر گردش طبیعت در فصول سال : بهار، تابستان ، تابستان طولانی ، پائیز و زمستان. "چی" به عوامل آب وهوا در چهار فصل سال از قبیل باد ، سرما، گرما، رطوبت، خشکی و آتش اشاره دارد.

تئوری مظاهر ارگان های درونی انسان ، فیزیولوژی و تغییرات پاتولوژیک پنج ارگان درونی انسان ( قلب ، جگر ، طحال ، ریه ها و کلیه ها ) ، اعضای ششگانه مجوف و توخالی در بدن ( روده باریک ، روده بزرگ ، معده ، مثانه ، کیسه صفرا و " سان جیاو " و مغز ، مغز استخوان ، استخوان ، نبض ، کیسه صفرا ، جفت و غشای جنینی زنان ) را بطور عمده بررسی می کند.

تئوری نصف النهار ها با تئوری علائم ارگانهای درونی ارتباط فشرده دارد. نصف النهار مجرای گردش انرژی حیاتی و خون بدن انسان است و نقش آن برقراری ارتباط اعضای درونی و برونی و شبکه ای کردن تمام بدن انسان می باشد. در وضعیت پاتولوژی ، کارکرد سیستم نصف النهار تغییر می کند و باعث پیدایش عوارض متقابل و علائم بدنی می شود . از طریق این علایم می توان بیماری های امعاء و احشاء درونی بدن را تشخیص داد.

اخبار مرتبط

 

******************************************************* 

با لیزر، چشم‌های قهوه‌ای، آبی می‌شوند

GMT+08:00 || 2011-11-23 19:34:29        cri توصیه کنید   چاپ   پست الکترونیکی   اندازه قلم

یک پزشک آمریکایی به دنبال آن است که پیشگام تغییر رنگ چشم بیمارانش با جراحی لیزر باشد.

به گزارش بی بی سی، دکتر گریگ هومر، مدعی است که با استفاده از اشعه لیزر در مدت ۲۰ ثانیه می‌توان رنگدانه قهوه‌ای چشم را پاک کرد که در این صورت، رنگ چشم به تدریج به آبی تبدیل می‌شود.

این پزشک برای ادامه آزمایش‌های بالینی برای کاربردی کردن این شیوه جراحی، تا ۷۵۰ هزار دلار سرمایه نیاز دارد.

در عین حال، دیگر متخصصان چشم تاکید دارند که باید در این باره احتیاط های لازم انجام شود، چون از بین بردن رنگدانه‌های چشم در صورتی که با ورود نور خیلی زیاد به مردمک چشم همراه باشد، ممکن است مشکلاتی را در بینایی افراد به وجود آورد.

شرکت دارویی "استورما مدیکال" که دکتر هومر ریاست آن را به عهده دارد، به دنبال تجاری کردن این پروسه است.

این شرکت برآورد کرده است که مراحل انجام و تکمیل آزمایش‌های لازم برای اطمینان از سلامت و بی‌خطر بودن این نوع جراحی چشم، دست‌کم ۱۸ ماه طول خواهد کشید.

"غیرقابل بازگشت"

در روندی که این پزشک مدعی است به تغییر رنگ چشم افراد منجر می‌شود، از یک سیستم اسکن کامپیوتری استفاده می‌شود که از عنبیه چشم عکسبرداری می‌کند و بعد تعیین می‌کند که اشعه لیزر به چه نقاطی از عنبیه تابانده شود.

در مرحله بعد، اشعه لیزر در یک مسیر مشخص و تعیین‌شده، به چشم تابانده می‌شود. این اشعه در هر لحظه یک نقطه کوچک از عنبیه را هدف قرار می‌دهد.

وقتی اشعه لیزر به تمام نقاط مشخص‌شده تابانده شد، این روند دوباره برای چندین بار تکرار می‌شود.

با این حال، کل دوره این جراحی چشم با لیزر فقط ۲۰ ثانیه طول می‌کشد.

دکتر هومر به بی‌بی‌سی گفت که "اشعه لیزر رنگدانه چشم در سطح عنبیه را تحریک می‌کند و به حرکت می‌اندازد."

او اضافه کرد: "ما از دو فرکانسی که رنگدانه‌های تیره آنها را جذب می‌کنند، استفاده می‌کنیم. در نتیجه تمام این اشعه جذب می‌شود و هیچ خطری بقیه بخش‌های چشم را تهدید نمی‌کند."

او توضیح داد: "در این روند، ساختار سلول‌های عنبیه تغییر می‌کند و بدن تشخیص می‌دهد که این سلول‌ها، بافت‌های آسیب‌دیده هستند، در نتیجه به آنجا پروتئین می‌فرستد که آن هم یک ترکیب دیگر را به کار می‌برد که شبیه "پک-من"های کوچک عمل می‌کنند و این بافت را در اندازه‌های ملکولی هضم می‌کنند."

به گفته او، یک هفته بعد از جراحی، رنگ چشم تیره‌تر می شود، چون بافت، در حال تغییر مشخصاتش است. اما در نهایت، بعد از یک تا سه هفته، رنگ آبی چشم ظاهر می‌شود.

این پزشک می‌گوید: "از آنجایی که رنگدانه چشم که ملانین نام دارد، دوباره تولید نمی‌شود، این شیوه درمان غیرقابل بازگشت است."

در شرایط کنونی، از لیزر برای از بین بردن برخی ذرات زیرپوست استفاده می‌شود که به درمان کک و مک و جوش‌های قهوه‌ای‌رنگ کمک می‌کند.

نگرانی‌های بیشتر

دیگر پزشکان متخصص چشم درباره استفاده از این شیوه برای تغییر رنگ چشم ابراز نگرانی کرده‌اند.

لری بنجامین که چشم پزشکی بریتانیایی است، می‌گوید: "این رنگدانه، به دلیل مشخصی، وجود دارد و در صورتی که از بین برود، ممکن است مشکلاتی مثل دوبینی برای افراد به وجود بیاید."

ولی دکتر هومر می‌گوید که در این عمل، فقط رنگدانه‌ای که روی سطح بیرونی چشم است، هدف قرار می‌گیرد.

او می‌گوید: "در این جراحی فقط روی حدود یک‌سوم تا نیمی از ضخامت رنگدانه در پشت عنبیه کار می‌شود که از نظر پزشکی، اهمیت زیادی ندارد."

او همچنین اضافه می‌کند: افرادی که تحت این جراحی قرار می‌گیرند، در مقایسه با افرادی که با چشم‌های آبی به دنیا آمده‌اند، کمتر به نور حساس خواهند بود.

آزمایش در مکزیک

دکتر هومر گفت که اولین حق انحصاریش برای این شیوه درمانی با لیزر را در سال ۲۰۰۱ میلادی ثبت کرده و در سال ۲۰۰۴ میلادی آزمایش‌هایی را روی حیوانات انجام داده است.

او گفت که تاکنون از منابع مالی مختلف ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار برای انجام این مطالعه جمع کرده است، ولی برای ادامه آزمایش‌ها باید پول بیشتری در اختیار داشته باشد.

آزمایش‌ها روی انسان، در ابتدا روی اجساد انجام شد و بعد در اوت سال ۲۰۱۰ میلادی در مکزیک افراد زنده مورد جراحی قرار گرفتند.

تاکنون ۱۷ نفر در مکزیک در این آزمایش‌ها شرکت کرده‌اند. بینایی همه این بیماران در سطح کمی بود و در ازای مشارکتشان در این آزمایش، تحت جراحی پیوند عدسی چشم قرار گرفته‌اند. 

 

************************************************************* 

 

چاقی در هر سنی با افزایش فشار خون همراه است

GMT+08:00 || 2012-04-11 19:10:59        cri توصیه کنید   چاپ   پست الکترونیکی   اندازه قلم

مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت : چاقی در هر سنی با افزایش فشار خون همراه است و با کاهش وزن فشار خون نیز از بین می رود.

دکتر رضا آمری نیا در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود : تحقیقات اخیر نشان داده است که احتمال رابطه بین افزایش سن و فشار خون وجود دارد که می تواند به علت آسیب هایی باشد که به سرخرگهای کلیه وارد شده است.

وی ادامه داد:فشار خون بالا که در نتیجه افزایش وزن و یا دریافت زیاده از حد سدیم ایجاد می شود برگشت پذیر است .دریافت زیاده از حد نمک موجب نگهداری آب در داخل بدن ، افزایش حجم خون و به تبع آن افزایش فشار خون می شود .

عضو آکادمی تغذیه و چاقی آمریکا اضافه کرد : فشار خون بالا با حملات قلبی و مغزی و پیری و مرگ همراه است و با افزایش سن فشار خون افراد نیز افزایش پیدا می کند .

وی با بیان اینکه تحقیقات نشان داده است که آسیب دیدن سلول های کلیوی مهمترین علت ابتلا به فشار خون در افراد مسن است گفت : بهترین راه برای جلوگیری آسیب دیدن سلولهای کلیوی اصلاح رژیم غذایی ، استفاده از میوه ها و سبزیجات ، دانه های کامل غلات ، حبوبات و مغزها ، دانه ها و خودداری از مصرف دانه های تصفیه شده و بدون پوسته غلات و جلوگیری از افزایش وزن است .

آمری نیا در خصوص سالمندان افزود : افزایش سن و کاهش میزان فعالیت های بدنی و به دنبال کاهش سوخت و ساز بافت های بدن در افراد سالمند باعث می شود نیازشان به دریافت انرژی کاهش یابد.

وی اظهار داشت : کاهش توانایی دستگاه گوارش , هضم و جذب مواد غذایی سالمندان را با مشکل مواجه کرده و اگر این افراد بخواهند همان سیستم تغذیه ای سال های گذشته را حفظ نمایند و میزان غذای بیشتری مصرف نمایند دچار چاقی و عوارض آن می شوند.

مشاور تغذیه ورژیم درمانی یاد آور شد :رعایت تغذیه مناسب برای افراد مسن امری مهم و حیاتی در افزایش طول عمر آنها خواهد داشت .  

 

 

 

************************************************************* 

 

 

داوری در کیوکوشین

داوری در کیوکوشین

قوانین داوری در مسابقات کیوکوشین

 

وظایف داور وسط ونحوه ورود به تاتامی وشروع مسابقه:
با وارد شدن همراه داوران گوشه از سمت راست تاتمی(از قسمت راست سرداور)با احترام به سر داور و تاتمی در جلوی داوران گوشه وارد تاتمی گشته و روبروی سر داور و روی خط کناری تاتمی و داوران گوشه به ترتیب دو نفره در طرفین سر داور می ایستند و داور وسط با یک قدم به جلو اعلام احترام به سر داور(شین پا نی ری)و بعد بر روی پای چپ و از سمت چپ چرخیده رو به تماشاگران اعلام احترام(شومنی ری)کرده وبعد به وسیله علامت دست به داوران گوشه و متقابلا داوران گوشه به داور وسط اعلام احترام (اوتاگانی ری)می نماید.
با علامت دو دست باز(کف بعد دستها رو به زمین)با گفتن (شو میته)دو بازیکن را به طرف خود هدایت کرده از نشستن داوران گوشه(که در فصل خود توضیح خواهم داد)داور وسط با اشاره سر داور از سمت راست خود داوران گوشه و وقت نگهدار و طبال را با اشاره آماده کرده وو بازیکن سمت راست را با گفتن کلمه(آکا دوزو موتنی ایچی)و بازیکن سمت چپ را با گفتن (شیرو دوزو موتنی ایچی)به جایگاه خود دعوت مینماید.
و باکف دو دست به سوی سرداور اعلام (شین پا نی ری)مینمایدو بعد به وسیله دو دست مشت شده به طرفین سر خود اعلام (شو شینی ری)میکندکه در اینجا دو مبارز به داور وسط وداور وسط به آنها احترام میگذاردو مجددا با دو دست مشت شده روبروی هم دو مبارز را با گفتن (او تگانی ری)به احترام به یکدیگر دعوت مینماید.
در داوری سبکهای آزاد کاراته برای شروع هاجیمه وبرای خاتمه مسابقه یامه و برای نگه داشتن مسابقه به هر دلیل مته و برای شروع مجدد زوکو گفته میشود.

طریقه امتیاز و خطا دادن داور وسط

متیاز ایپون:
داور وسط بعد از مته گفتن با رای اکثریت داوران گوشه با گفتن آکا(باند قرمز)یا شیرو (باند سفید)و نشان دادن نوع ضربه (دست یا پا)با کشیدن دست به بالا در طرفین سر در زاویه 150درجه کلمه( ایپون)را ادا میکند لازم به ذکر است دست علامت دهنده به صورت (شوتی اوچی)میباشد.

امتیاز وازاری:
داور وسط با گفتن مته با رای اکثریت داوران گوشه با گفتن آکا یا شیرو و نشان دادن نوع ضربه با دست به صورت افقی 90درجه اعلام (وازاری)مینمایدو در این حالت کف دست رو به زمین است.

هی که واکه (مساوی):
بعد از خاتمه وقت قانونی داور وسط (هانتی)داده واگر رای اکثریت مساوی بود با گفتن( هی که وا که) ونشان دادن دست به صورت ضربدر به جلو (که دست راست روی دست چپ باشد)اعلام مساوی مینماید.

جی کان (تایم اوت):
با گذاشتن کف دست چپ روی انگشتان دست راست به وقت نگهدار اطلاع داده تا وقت را قطع نماید.

جوگای(خارج شدن از تاتمی):
داور وسط بعد از مته گفتن و با انگشت سبابه خود مبارزی را که از خط تاتمی بیرون رفته متوجه خارج شدن میکند و در مرحله اول یک تذکر میدهد.

خطای شیکاکو:
داور وسط با گفتن مته با رای اکثریت داوران گوشه با گفتن آکا یا شیرو وبا گفتن نوع خطا (هانسوکو شیکاکو)و با نشان دادن انگشت سبابه با دست کشیده به طرف صورت حریف خطا کننده اعلام رای کرده و مبارز را از مسابقه اخراج مینماید.

خطای جن تن :
داور وسط با گفتن مته با رای اکثریت داوران گوشه با گفتن آکا یا شیرو وبا گفتن نوع خطا و با نشان دادن انگشت سبابه با دست کشیده به طرف قفسه سینه حریف خطا کننده در زاویه 90 درجه اعلام (هانسوکو جن تن )میدهد.

خطای چویی:
داور وسط با گفتن مته با رای اکثریت داوران گوشه با گفتن آکا یا شیرو وبا گفتن نوع خطا و با نشان دادن انگشت سبابه با دست کشیده به طرف زانوی خطا کننده در زاویه 45 درجه اعلام (هانسوکو چویی)میکند.

کی کو کو:
داور وسط با گفتن مته با رای اکثریت داوران گوشه با گفتن آکا یا شیرو وبا گفتن نوع خطا و با نشان دادن انگشت سبابه با دست کشیده به طرف زمین و انگشت پای خطا کننده اعلام (هانسوکو کی کو کو)میکند.

وظایف دا وران گوشه:
داوران گوشه بعد از احترامات ذکر شده از سمت راست و چپ داور وسط بترتیب اینکه هر کدام ازداوران وسط پشت سر داور وسط باید بر روی صندلی های طرفین نزدیک داور وسط نشسته و داوران بعدی بر روی صندلی های جلو داور وسط بنشینند.

نشستن داوران گوشه باید به صورت خبردار و پرچم قرمز به سمت باند قرمز و پرچم سفید به سمت باند سفید در دست گرفته شود و مچ دست بر روی زانوها قرار بگیرد.

طریقه امتیاز و خطا دادن داوران گوشه:

امتیاز ایپون:
با دیدن نوع ضربه آکا یا شیرو پرچم کشیده و مورب رو به بالا وطرفین برده میشود همراه با سوت قوی و سریع.

وازاری:
پرچم به صورت افقی به( موازات شانه)و به پهلوی بدن برده میشود همراه با سوت سریع.

هی که وا که:
دو پرچم به صورت ضربدر و قرمز روی سفید قرار میگیرد.

مینای:
ندیدم-دو پرچم بصورت ضربدر و قرمز روی سفید روبروی صورت قرار میگیرد.

میتو میزو- تری ماسن:
اتفاق قابل توجهی نیفتاده است و یا مورد قبول نیست- پرچم ها در طرفین زانو حرکت کرده به همراه چند سوت آرام

جوگای:
در سمتی که مبارز از تاتمی خارج شده باشد پرچم را به زمین زده و سوت ممتد وکم صدا زده میشود.

خطای شیکاکو:
حرکت 45 درجه پرچم بصورت سریع و بالای سر و سوت ممتد زده میشود.

خطای جن تن :
حرکت 45 درجه پرچو در زایه 90 درجه بدن بصوزت سریع همراه با سوت ممتد.

خطای چویی:
با حرکت 45 درجه در زاویه 45 درجه بدن بصورت آرام و همراه با سوت ملایم و ممتد .

کی کو کو:
حرکت 45 درجه پرچم که دستها به موازات پاها میباشد از مچ حرکت کرده بصورت آرام وبا سوت ملایم.

اسامی خطاهادر داوری:

هانسوکو-خطا

تذکر کوچک- ایچی و نیki ko ko (کی کو کو)

جریمه خطای کوچک – ایچی و نیchui(چویی)

جریمه خطای متوسط – ایچی و نیgenten(جن تن)

جریمه خطای بزرگshik kaku(شیک کاکو-اخراج)

اسامی امتیازها در داوری:

نصف امتیاز waza ari (وازاری)

امتیاز کاملippon (ایپون=ضربه فنی)



ضربات خطا در مبارزه و اعلام داور وسط:

ضربه به صورت با دست و آرنج ( هانسوکو جودان سوکی – هانسوکو هیجی جودان)

لگد به بیضه ( هانسوکو کین گری)

هل دادن با کف دست ( هانسوکو شوتِی)

گرفتن لباس یا دست ( هانسوکو سوکامی)

خروج از تاتمی ( هانسوکو جوگای)

آرم شاخه های مختلف کیوکوشین

تا حالا شده توی یکی از مسابقاتی که می رید ببینید بعضی ها آرم روی لباسشون با شما فرق داره؟!
یا توی بعضی از کلیپ های کیوکوشین دیدین که آرم روی سینه لباسشون با لباس شما فرق داره؟!
خوب شاید خیلی ها بدونن اما این مطلب واسه اون دسته ایی که نمی دونن
سوسای اویاما قبل از مرگ خود کانچو شوکی ماتسویی رو به عنوان جانشین خودش انتخاب کرد.
اما چون کانچو ماتسویی ارشدترین شاگرد اویاما نبود بعد از مرگ اویاما اختلاف نظرهایی به وجود اومد و در نتیجه کیوکوشین که خودش شاخه ایی از کاراته است به چند شاخه تقسیم شد.
حالا هر استادی در رشته خودش یک آرم مخصوص برای روی لباس در نظر گرفت که می تونید توی تصاویر زیر ببینید.


کیوکوشین کاراته اندیمشک

کیوکوشین کاراته اندیمشک







فلسفه رنگ کمربند در کاراته کیوکوشین

فلسفه رنگ کمربند در کاراته کیوکوشین

 

  • نارنجی:  آغاز طلوع خورشید  کاراته
  •  
  • آبی: ورزشکار احساس میکند که در آسمان است و احساس غرور خاصی می کند
  •  
  • زرد: شروع تابش آفتاب به روح و جسم کاراته
  •  
  • سبز: آغاز رویش و جوانه زدن
  •  
  • قهوه ای: در این مرحله ورزشکار سر به زیر و خاکی تر از قبل شده
  •  
  • مشکلی: آغاز تاریکی و اینکه ورزشکار متوجه میشود چیز زیادی از
  •  کاراته نمیداند و در ابتدای راه است

 

 

10th Kyu

Taikyoku Sono Ichi

 

 

 

9th Kyu

Taikyoku Sono Ni

 

8th Kyu

Taikyoku Sono San

 

 

 

7th Kyu

Pinan Sono Ichi

 

6th Kyu

Pinan Sono Ni

 

 

 

5th Kyu

Pinan Sono San

 

4th Kyu

Sanchin No Kata with Ibuki

 

 

 

3rd Kyu

Pinan Sono Yon

Sanchin No Kata with Kiai

 

2nd Kyu

Pinan Sono Go

Gekisai Dai

 

 

 

1st Kyu

Yansu

Tsuki No Kata

 

 

 

Shodan

Tensho

Saiha

Taikyoku Sono Ichi/Ni in Ura

Taikyoku Sono San in Ura

 

 

 

 

 

Nidan

Kanku

Gekisai Sho

Seienchin

Pinan Sono Ichi in Ura

 

 

 

 

 

 

 

Sandan

Sushiho

Garyu

Seipai

Pinan Sono Ni in Ura

در سبک کیوکوشین توجه خاصی روی قدرتبدنی و استقامت جسمانی وجود دارد از این رو بعد ازگذشت چند سال هنرجوی کیوکوشین دارای اندامی تنومند و عضلاتی بسیار قوی و قدرت بدنی زیادی خواهد شد.

  همه فنون کاراته بر مبنای علمی استوار است یعنی بنیانگذاران و پیشگامان با دقت نظر و مطالعه و تحقیق و رفع نواقص هر فن و اصلاح و تکمیل آن در طول سالیان متمادی و مطابقت آنها با روشهای علمی. پزشکی و حرکت مفاصل، کاراته را به شیوه امروزین به دست ما رسانده اند هرچند گاه نیز یک استاد با دیدی کارشناسانه و ارائه نظری تازه در باب یک یا چند حرکت با تکیه بر مفاهیم علمی کاراته را متحول نموده اند

تفاوت کیوکوشین با دیگر سبکها

 


غالب سبکهای کاراته از اصول پایه یکسانی استفاده می کنند مثل : درجه بندی- کمربند- لباس سفید- احترام(اوس-)ایستادنها (داچی) ضربات - دفاع و ... ولی تفاوت آنها با یکدیگر در چگونگی به کار گیری این اصول می باشد
اصولا سبکهای کاراته را به دو دسته ایپون و اوپن یا غیر آزاد و آزاد تقسیم بندی میکنند.کیوکوشین یکی از سبکهای اولیه و اصلی گروه آزاد (اوپن) است در سبک کیوکوشین توجه خاصی روی قدرتبدنی و استقامت جسمانی وجود دارد از این رو بعد ازگذشت چند سال هنرجوی کیوکوشین دارای اندامی تنومند و عضلاتی بسیار قوی و قدرت بدنی زیادی خواهد شد. البته علاوه بر مسائل جسمانی در ابعاد معنوی اصولی مانند نظم و انضباط ، دقت عمل- تمرکزذهنی- ادب و احترام - تواضع و فروتنی و دیگر مفاهیم عالیه انسانی و اجتماعی به طور مستمر تمرین و آموزش داده می شود.به طوری که در مقیاس عملی افراد رده بالا (کسانی که مدارج عالیه را در کاراته دارند)
از شخصیت اجتماعی قوی و با اعتماد بنفسی برخوردارند، دارای اخلاق نیکو و رفتار پسندیده میباشند و اکثرا در موقعیتهای اجتماعی خودشان موفق هستند و غالبا دارای تحصیلات عالیه بوده و از درک و شعور مقبولتری در مقایسه با دیگران برخوردارند.
به طور کلی بایستی یا دآور شویم که در تجربه و عمل ثابت گردیده افرادی که به ورزش کاراته روی می آورند بعد از چند سال چنان شخصیتی والا و ارزشمند در کنار اندامی زیبا و قدرتمند پیدا میکنند که در حالت عادی انتظار چنین پیشرفت هائی از این افراد کمتر مدنظر بوده است.امیدوارم در عمل خود شاهدی به مدعاهای ما باشید.
دستیابی به شرایط ویزه معنوی و روانی کاراته مستلزم احاطه بر توانائیهای فیزیکی و جسمی است یعنی میبایستی با ممارست و پیگیری مدام اندامهای بدن را به گونه ای پرورش و رشد داد تا امکان یادگیری فنون و تکنیکهای پیچیده کاراته فراهم شود.
همه فنون کاراته بر مبنای علمی استوار است یعنی بنیانگذاران و پیشگامان با دقت نظر و مطالعه و تحقیق و رفع نواقص هر فن و اصلاح و تکمیل آن در طول سالیان متمادی و مطابقت آنها با روشهای علمی. پزشکی و حرکت مفاصل، کاراته را به شیوه امروزین به دست ما رسانده اند هرچند گاه نیز یک استاد با دیدی کارشناسانه و ارائه نظری تازه در باب یک یا چند حرکت با تکیه بر مفاهیم علمی کاراته را متحول نموده اند مرحوم استاد اویاما مبتکر سبک کیو کوشین یکی ازاین بزرگان بوده است کیو کیشین به معنای نهایت حقیقت و آن اشاره به این دارد که انسان باغلبه فیزیکی براندامهای جسمش ودستیابی به یک قدرت فنی وتوان بدنی فوق العاده بایستی به اعتلای روح وروان وابعاد معنوی خودش بپردازد تابه نهایت حقیقت (کمال) برسد چون کلیه اصول کاراته دارای منطق علمی است پس یادگیری وآموزش آن نیز بایستی براساس روشهای علمی وریاضی وتربیت بدنی صورت گیرد تابهترین بازده وکارائی حاصل شود چه عدم توجه به مطالب علمی ورزش امکان کزروی و وارد آوردن آسیب وناراحتی رابه دنبال خواهد داشت بطور مثال درحدود 6ماه طول می کشد تاعضلات-تاندونها و مفاصل یک فرد مبتدی از نظر فیزیکی آمادگی لازم راپیدا کند تامربی بتواند فنون خاص ودروس اصلی کاراته رابه وی آموزش دهد لازمه این مهم حضور مرتب وبی وقفه هنر جو در طول این مدت است البته اگر کسانی سابقه تمرینات ورزشی در رشته دیگری را داشته باشند مدت آمادگی جسمانی آنها کاهش خواهد یافت

مفاهیم فلسفی کاتا kata و نحوه داوری کیوکوشین

کاتا چیست؟


کاتا (Kata) شاخه ای از وزرش کاراته است که برای مقابله با حریف کاربردهای زیادی دارد. کاتا در مجموع اهداف جالب و بسیاری دارد اما اغلب مردم تصور میکنند که این ورزش به نوعی دفاع شخصی است و در زندگی روزمره کاربرد بسیاری دارد.

اما واقعیت این است که کاتا در ورزش های رزمی شاخه معتبری از کاراته است و از نگاهی دیگر رشته ای با قابلیتهای تهاجمی و تدافعی در برابر حریف ذهنی! (به این معنا که مهارتهای فردی در آن مورد توجه قرار می گیرند). استفاده از مشت و ضربات پا و حتی ایستادن در حالتهای مختلف همگی از شاخصه های کاتا هستند.
کاتا کلمه ای ژاپنی است و در لغت به معنی شکل و فرم (form) می باشد. کاتا در واقع الگوهای حرکات تهاجمی و تدافعی را به صورت جزیی در حرکت تکی و یا گروهی تعریف می کند.
این ورزش، در زمانهای بسیار دور ورزشی زیر مجموعه کاراته بوده. استادان کاراته، کاتا را به عنوان شیوه ای برای بالا بردن توانایی، قدرت و تکنیک شاگردانشان به آنها یاد می دادند. شیوه ا ی که با آن بتوانند در برابر دیگران از خود دفاع کنند. اما معنای تکنیک در این ورزش به طور کامل آشکار و بدیهی نیست. سطوح بالای تکنیک فقط پس از گذشت سالها و مهارتهای فراوان فرد مشخص و آشکار می شود و گاهی اوقات هم پس از سپری شدن دوره های تحت آموزش!

مفاهیم فلسفی کاتا kata


کاتا از لحاظ معنی «شکل » و «فرم» است . کاتا آمیزه ایست از حرکات دفاعی وضربات دست وپا در وضعیتهای مختلف به همراه حرکت در مسیر و محورهای متعدد . تعادل بین حرکات دفاعی وضربات در انواع ایستادن به هر کاتا فرم منحصر به خود را می دهد . کاتا ابزار بسیار کار آمدی در آموزش تکنیکهای پایه و. کلاسیک و حتی مبارزه ایست . کاتا تجسم واقعی مفهوم «
renma» یا همان « صیقل دائمی» است و با ممارست و تکرار حرکات (اصول دینامیکی) کاتا مرتبا بهبود یافته وبه سمت تکامل پیش می رود . تمرکز روی جزئیات کاتا که لازمه تکامل آن است باعث تقویت روحیه «خود تادیبی» در فرد می شود . در حین اجرای کاتا , تعادل , جهت یابی , تنفس و تمرکز به نحو مؤثری تقویت می گردد . با استقرار تمرینات کاتا فرد به درجه ای می رسد که دیگر برای اجرای حرکات نیازی به تفکر به روی تک تک حرکات ندارد و در واقع اجرای کاتا از لایه های دورنی آگاهی ذهنی بهره می برد . این مرحله ایست که پیشروان مکتب ذن از آن بعنون «mushin» یا بی ذهنی نام برده اند


منشاء و ریشه کاتا

 

بررسی کاتاها و ویژگی آنها راهی است بای پی بردن به منشا و تاریخ سبک کیوکوشین و جایگاه آن در بین سایر سبکها. کاتاهای کیوکوشین با توجه به منشاء و سرچشمه تولد و توسعه اشان به دو دسته کاتاهای شمالی و کاتاهای جنوبی تقسیم بندی می شوند.

کاتاهای شمالی:

این کاتاها اصالتا شبیه فرمهای سبک شوتوکان هستند و سوسای اویاما در زمانی که تحت تعلیم گی چین فوناکوشی بوده است این کاتاها را فرا گرفته است .فوناکوشی نیز این کاتاها را از روش کمپوی چینی و شورین ریو «shorin ryo» که از سبکهای اصیل اوکیناوائی است اقتباس کرده است .از مشخصه این نوع کاتاها می توان به ایستادنهای محکم و پر قدرت و کشیده , حرکات سریع و اجرای ضربات و دفاعهای قوی اشاره نمود .

تایک یوکوسونوایچی , نی, سان

پنیان سونوایچی, نی ,سان یو, گو

یانتسو

تسوکینو

کانکودای

سوشی هو


کاتاهای جنوبی :

این کاتاها را سوسای از تعلیماتش در سبک گوجوریو زیر نظر سونی چو sonei chu فرا گرفته . از نشانه های این نوع کاتاها , داچینهای کوتاه و محکم (سا نچین داچی) ,حرکتهای دورانی و تنفسهای عمیق (ایبوکی)می باشد.

سانچین نوکاتا

گکی سای دای

گکی سای شو

تن شو

سای ها (سایفا)

سین چین

گاریو

سی پای

 


(taikyoku)

(تایک یوکو)

ذهن باز


تایک یوکو در اصطلاح چینی ها «تای چی»تلفظ می شود. تایک یوکو یعنی نگاه جامع به همه اطراف و نه تمرکز روی یک نقطه , ذهن باز و ذهن ابتدائی نیز می توان از آن استنباط کرد ذهنی که در حین تمرینات یا حتی در فکر تلاش و مبارزه است چنین ذهنی تعصب از خود نشان نمیدهد و به دیدگاههای باریک و کوتاه تن در نمی دهد بلکه ذهن باز فقط به نهایت هر چیز می اندیشد.ذهن باز و پاک مبتدیان در میان آموزش و زندگی تلاش می کند و همین اخلاص موجب می گردد از پیش داوری و تنگ نظری اجتناب ورزد به همین منظور توصیه می شود به محض فراگیری کاتاهای جدید و پیچیده نباید کاتاهای پایه فراموش شود .

 

(pinan)
(پینان)

ذهن آرام


ذهن صلح آمیز (پینان) در تلفظ اوکیناوائی هینان می باشد ودر حرف کانجی ژاپنی معنای صلح و آرامش را هدف خود قرار می دهد.آرامش , توازن, ذهن آرام و صلح آمیز و آرامش بزرگ در دل پینان نهفته شده است هر چند در حرکات کاتاهای پینان تکنیکهای حمله و ضربه وجود دارد ولی مقصود نهائی از اجرای این مبارزه خیالی رسیدن به سکون و آرامش ذهن و جسم می باشد .

 

(sanchin)
(سانچین)

ذهن , جسم, تکنیک


سانچین بعنوان قدیمی ترین کاتا د رکاراته شناخته شده است . از نام این کاتا مفاهیم و معانی متعددی اقتباس می شود . سانچین به معنای تضاد , جنگ و نبرد سه گانه و تضارب است در اینجا می توان به عناصر سه گانه زیر اشاره کرد:

·   ذهن جسم تکنیک

·   اعضای داخلی سیستم گردش خون سیستم عصبی

·   تانتو هارا تاندن

اجرای این کاتا علاوه بر تقویت توان جسمی , قوای درونی (انرژی ki) را نیز فعال می کند و از این طریق بین جسم و ذهن هماهنگی وتناسب ایجاد می کند . این کاتا همچنین به اصول ابتدائی استفاده از ایستادن, اجرای تکنیک دست و تنفس صحیح و انقباض عضلانی کمک شایانی میکند.


 

 

(tensho)
(تنشو)

رازپنهان

تنشو یک تصویر اساسی از تعریف کاراته ایست که از کمپوی چینی الهام گرفته شده است .
تنشو بعنوان یک تمرین رسمی و یک عنصر مرکزی در کاراته است هر فردی که با تمرین صحیح این کاتا به فهم اساسی و راز نهفته در آن پی ببرد نه تنها در مبارزه ابتکار عمل در حمله را می تواند در دست بکیرد بلکه همیشه می تواند بدون نفص در مقابل حریف از خود دفاع کند .

دستهای روان و شعله وار و در گردش , ایستادن قدرتمند درسانچین , تنفس ایبوکی از ویژگیهای این کاتا محسوب می شود.تنشو از کاتاهای محبوب سوسای بوده , وی اعتقاد داشته اجرای 1000 بار کاتای تنشو دریچه ای از اسرار را به روی کاتا رو می گشاید و این رازی است که سوسای اویاما به آن دست یافته بود.«روح آسمانی» یکی دیگر از مفاهیم کاتای تنشو می باشد و قدرت «یین» و «یانگ» یعنی دو دایره با انرژی تیره و روشن داخل دایره اصلی که به تکامل رسیده اند عنصر زمین و آسمان را ترسیم می کنند .

 (yantsu)
(یانتسو)

خلوص


نام یانتسو یاد آور حملهء ارتش چین به اوکیناوا درقرن 19 میلادی است این کلمه به معنی خلوص است و مفهومی که می توان از آن گرفت تلاش برای حفظ و نگهداری از ارزشهای اخلاقی و همچنین ایده الهاست و این بهتر از اعتماد و اطمینان به اهداف کاذب و پوچ است .

 

(tsukino)
(تسوکینو)

ضربهء سوکی


نام این کاتا معرف ماهیت تکنیکی آن است . تسوکینو کاتائی است که با ضربه های مشت اجرا می گردد البته این کلمه خوشبختی و نیک نامی نیز معنا شده, زیرا خوشبختی با انتظار بدست نمی آید, بلکه ما می آموزیم با هر ضربهء سوکی در این کاتا یکی از موانع بر سر راه سعادت و نیک فرجامی فرو می ریزد.قدرت و تلاش بی وقفه و استقامت در برابر ناملایمات راه رسیدن به خوشبختی را هموار می شازد . تلاشهای پایدار با هدف غلبه بر مشکلات موجب اقبال و شانس خوب و موفقیت می شود.

 

geki sai sho                  « قدرت مخرب»        sai dai  geki 

(گکی سای شو)                                               (گکی سای دای)

 


کوچک یا جدید :
sho بزرگ : dai قدرت : sai حمله, تخریب : geki

قدرت عظیم و شکننده شاید نام صحیحی برای این کاتا باشد . در این دو کاتا قدرت به همراه روانی و سیالیت حرکات و تحرک وتنوع تکنیکها تعلیم داده می شود.

نرمی و انعطاف تکنیک و نهایت آن قدرت و سختی در حرکات این کاتاها جلوه ای ویژه می یابد.
گیک سای دای و گیک سای شو قدرت را در عین روان بودن حرکت با استفاده از تکنیکهای مختلف آموزش می دهند .

 

(saiha)

(سای ها)

شکست دادن


سای ها را می توان به موج عظیم معنا کرد. این کلمه را همچنین می توان به «
smash» نیز تعبیر کرد. مهم نیست که مشکلات چه اندازه بزرگ هستند , بلکه مهم روحیه و صبر و مقاومت در برابر ناملایمات است .پیروزی در آزمونها و آزمایشات , ضعفها را ازبین می برد و از این طریق می توان سختیها را با اطمینان خاطر پشت سر گذاشت .

(seipai)
(سی پای)
فلسفه اعداد بودائی


سی پای در فرهنگ بودائی ضرب اعداد6و 3 می باشد عدد 6 نعرف و نماینده رنگ , صدا , بو, حس لامسه و عدالت می باشدو عدد سه ترکیبی از مفاهیم خوبی , بدی وصلح می باشد.عدد بدست امده در زبان ژاپنی (جوهاچی)یعنی 18 است که بعضی از سبکها این کاتا را به این نام می شناسند.
سوسای این کاتا را که به 18 دست موسوم است در نوجوانی با مهارت اجرا می نمود.

 

(garyu)
(گاریو)

اژدهای خفته


گاریو را می توان به قدرت پنهان , نهایت تواضع , شمشیر در نیام توصیف نمود. در فلسفه مشرق زمین (ژاپن) مردان بزرگ که گمنامند «گاریو»نامیده می شوند.گاریو را می توان به اژدهائی تشبیه نمود که در اوج قدرت و شکوه در گوشه ای لمیده و از قدرت خود سوء استفاده نمی کند .
استاد هنرهای رزمی نیز در اوج تواضع و فروتنی آموخته های خود را در اختیار شاگردانش قرار میدهد و قابلیتهای خود را مخفی نمی کند.

 

(kan ku dai)

(کانکو دای)

ژرفای هستی


عظیم :
dai جهان , هستی : ku مشهور , ظهور: kan

کانکو به معنای آسمان زیباست و همچنین طلوع خورشید نیز معنی می دهد . اولین حرکت کاتا که دستها نمادی را بالای سر به نمایش می گذارند بیانگر معنی واقعی این کاتا می باشد. کانکو نگاه به آسمان , تفکر در جهان لایتناهی , سپاس از خالق برای نعمت نفس کشیدن و بودن و است .

 

(sein chin)

(سین چین)

غلبه بر اشرار


کاتای سین چین سمبل استقامت و روحیهء دلاوری است . عنصر زمان در این کاتا درس صبوری , نوع ایستادن (کیبا داچی) نمایش قدرت و در نهایت محورها و تکنیکهای این کاتا پیروزی را برای کاتا روبه ارمغان می آورد.
این کاتا داستان سلحشوران سامورائی را که ماهها د رکوهستانها به منظور حمایت و دفاع از کشاورزان در مقابل اشرار اردوبر پا می کردند , به تصویر می کشد.اجرای مکرر سین چین روحیه را تقویت کرده و مقاومت بدن را افزایش می دهد .

 

(su shi ho)

(سوشی هو)

سیکل زندگی


سوشی به معنای 54 مرحله است که به ریشهء اوکیناوائی خود یعنی کلمهء «او سِ شی» نیز برمی گردد. بعضی از سبکها نام این کاتای پیشرفته را «کوجوشی هو» تلفظ می کنند و کلمه «هو» در اینجا به معنای فُرم و مرحله است .سوشی هو داستان زندگی است و حرکات این کاتا به شکل نشانه , درس گذشته , حال و آینده را به ما می آموزد . این کاتا درس سالها تجربه و تلاش است و حاصل کار سخت و ریاضتمندانه یک مدرس کاراته که در نهایت به پیروزی می انجامد . زیرا او هر آنچه را که آموخته می آموزد و هر قدمی را که برایش برداشته اند برای دیگران گامی نو بر می دارد.

 ****************************************************************

 

وظایف داور وسط ونحوه ورود به تاتامی وشروع مسابقه:

با وارد شدن همراه داوران گوشه از سمت راست تاتمی(از قسمت راست سرداور)با احترام به سر داور و تاتمی در جلوی داوران گوشه وارد تاتمی گشته و روبروی سر داور و روی خط کناری تاتمی و داوران گوشه به ترتیب دو نفره در طرفین سر داور می ایستند و داور وسط با یک قدم به جلو اعلام احترام به سر داور(شین پا نی ری)و بعد بر روی پای چپ و از سمت چپ چرخیده رو به تماشاگران اعلام احترام(شومنی ری)کرده وبعد به وسیله علامت دست به داوران گوشه و متقابلا داوران گوشه به داور وسط اعلام احترام (اوتاگانی ری)می نماید.

با علامت دو دست باز(کف بعد دستها رو به زمین)با گفتن (شو میته)دو بازیکن را به طرف خود هدایت کرده از نشستن داوران گوشه(که در فصل خود توضیح خواهم داد)داور وسط با اشاره سر داور از سمت راست خود داوران گوشه و وقت نگهدار و طبال را با اشاره آماده کرده وو بازیکن سمت راست را با گفتن کلمه(آکا دوزو موتنی ایچی)و بازیکن سمت چپ را با گفتن (شیرو دوزو موتنی ایچی)به جایگاه خود دعوت مینماید.

و باکف دو دست به سوی سرداور اعلام (شین پا نی ری)مینمایدو بعد به وسیله دو دست مشت شده به طرفین سر خود اعلام (شو شینی ری)میکندکه در اینجا دو مبارز به داور وسط وداور وسط به آنها احترام میگذاردو مجددا با دو دست مشت شده روبروی هم دو مبارز را با گفتن (او تگانی ری)به احترام به یکدیگر دعوت مینماید.

در داوری سبکهای آزاد کاراته برای شروع هاجیمه وبرای خاتمه مسابقه یامه و برای نگه داشتن مسابقه به هر دلیل مته و برای شروع مجدد زوکو گفته میشود.

 

طریقه امتیاز و خطا دادن داور وسط

امتیاز ایپون:

داور وسط بعد از مته گفتن با رای اکثریت داوران گوشه با گفتن آکا(باند قرمز)یا شیرو (باند سفید)و نشان دادن نوع ضربه (دست یا پا)با کشیدن دست به بالا در طرفین سر در زاویه 150درجه کلمه( ایپون)را ادا میکند لازم به ذکر است دست علامت دهنده به صورت (شوتی اوچی)میباشد.

 

امتیاز وازاری:

داور وسط با گفتن مته با رای اکثریت داوران گوشه با گفتن آکا یا شیرو و نشان دادن نوع ضربه با دست به صورت افقی 90درجه اعلام (وازاری)مینمایدو در این حالت کف دست رو به زمین است.

 

هی که  واکه (مساوی):

بعد از خاتمه وقت قانونی داور وسط (هانتی)داده واگر رای اکثریت مساوی بود با گفتن( هی که وا که) ونشان دادن دست به صورت ضربدر به جلو (که دست راست روی دست چپ باشد)اعلام مساوی مینماید.

 

جی کان (تایم اوت):

با گذاشتن کف دست چپ روی انگشتان دست راست به وقت نگهدار اطلاع داده تا وقت را قطع نماید.

جوگای(خارج شدن از تاتمی):

داور وسط بعد از مته گفتن و با انگشت سبابه خود مبارزی را که از خط تاتمی بیرون رفته متوجه خارج شدن میکند و در مرحله اول یک تذکر میدهد.

 

خطای شیکاکو:

داور وسط با گفتن مته با رای اکثریت داوران گوشه با گفتن آکا یا شیرو وبا گفتن نوع خطا (هانسوکو شیکاکو)و با نشان دادن انگشت سبابه با دست کشیده به طرف صورت حریف خطا کننده اعلام رای کرده و مبارز را از مسابقه اخراج مینماید.

 

خطای جن تن :

 داور وسط با گفتن مته با رای اکثریت داوران گوشه با گفتن آکا یا شیرو وبا گفتن نوع خطا و با نشان دادن انگشت سبابه با دست کشیده به طرف قفسه سینه حریف خطا کننده در زاویه 90 درجه اعلام (هانسوکو جن تن )میدهد.

خطای چویی:

داور وسط با گفتن مته با رای اکثریت داوران گوشه با گفتن آکا یا شیرو وبا گفتن نوع خطا و با نشان دادن انگشت سبابه با دست کشیده به طرف زانوی خطا کننده در زاویه 45 درجه اعلام (هانسوکو چویی)میکند.

 

کی کو کو:

داور وسط با گفتن مته با رای اکثریت داوران گوشه با گفتن آکا یا شیرو وبا گفتن نوع خطا و با نشان دادن انگشت سبابه با دست کشیده به طرف زمین و انگشت پای  خطا کننده اعلام (هانسوکو کی کو کو)میکند.

 

وظایف دا وران گوشه:

داوران گوشه بعد از احترامات ذکر شده از سمت راست و چپ داور وسط بترتیب اینکه هر کدام ازداوران وسط پشت سر داور وسط باید بر روی صندلی های طرفین نزدیک داور وسط نشسته و داوران بعدی بر روی صندلی های جلو داور وسط بنشینند.

نشستن داوران گوشه باید به صورت خبردار و پرچم قرمز به سمت  باند قرمز و پرچم سفید  به سمت باند سفید در دست گرفته شود و مچ دست بر روی زانوها قرار بگیرد.

طریقه امتیاز و خطا دادن داوران گوشه:

امتیاز ایپون:

با دیدن نوع ضربه آکا یا شیرو پرچم کشیده و مورب رو به بالا وطرفین برده میشود همراه با سوت قوی و سریع.

وازاری:

پرچم به صورت افقی به( موازات شانه)و به پهلوی بدن برده میشود همراه با سوت سریع.

هی که وا که:

دو پرچم به صورت ضربدر و قرمز روی سفید قرار میگیرد.

مینای:

ندیدم-دو پرچم بصورت ضربدر و قرمز روی سفید روبروی صورت قرار میگیرد.

میتو میزو- تری ماسن:

اتفاق قابل توجهی نیفتاده است و یا مورد قبول نیست- پرچم ها در طرفین زانو حرکت کرده به همراه چند سوت آرام

جوگای:

در سمتی که مبارز از تاتمی خارج شده باشد پرچم را به زمین زده و سوت ممتد وکم صدا زده میشود.

خطای شیکاکو:

حرکت 45 درجه پرچم بصورت سریع و بالای سر و سوت ممتد زده میشود.

خطای جن تن :

حرکت 45 درجه پرچو در زایه 90 درجه بدن بصوزت سریع همراه با سوت ممتد.

خطای چویی:

با حرکت 45 درجه در زاویه 45 درجه بدن بصورت آرام و همراه با سوت ملایم و ممتد .

کی کو کو:

حرکت 45 درجه پرچم که دستها به موازات پاها میباشد از مچ حرکت کرده بصورت آرام وبا سوت ملایم.

 

اسامی خطاهادر داوری:

هانسوکو-خطا

 تذکر کوچک- ایچی و نیki ko ko (کی کو کو)

جریمه خطای کوچک ایچی و نیchui(چویی)

 

جریمه خطای متوسط ایچی و نیgenten(جن تن)

جریمه خطای بزرگshik kaku(شیک کاکو-اخراج)

 

اسامی امتیازها در داوری:

نصف امتیاز waza ari (وازاری)

امتیاز کاملippon (ایپون=ضربه فنی)

ضربات خطا در مبارزه و اعلام داور وسط:

ضربه به صورت با دست و آرنج ( هانسوکو جودان سوکی هانسوکو هیجی جودان)

لگد به بیضه ( هانسوکو کین گری)

هل دادن با کف دست ( هانسوکو شوتِی)

گرفتن لباس یا دست ( هانسوکو سوکامی)

خروج از تاتمی ( هانسوکو جوگای)