میلادحضرت عشق بقیه الله اعظم(عج)
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر و اجعلنا من خیر
اعوانه و انصاره و المستشهدین بین یدیه
عجیب تر که چه آسان ندیدنت شده عادت
چه بیخیال نشستیم وگناه می کنیم
فقط نشسته و گفتیم: خدا کند که بیایی...
ولادت یوسف آل محمد(ع)" حضرت بقیه الله اعظم(عج) منتقم خون حسین فاطمه(َع)"منتقم سیلی زهرا ی مطهر(س)"امید مستضعفان " آن مجری عدالت گستر جهان "آن پادشاه خوبان "امیر دلها .بر
شما
مبارک باد...
(( اوس ))
((ری))درکاراته
کاراته با "ری" آغاز میشود و خاتمه مییابد و معنای آن عبارت است از "احترام و تواضع". شاگردان کاراته، نه تنها در دوجو این موضوع را رعایت میکنند، بلکه با تمام مردم همین احترام و تواضع را اعمال میکنند. ری دارای مفاهیم خدا، بخشش و سخاوت نیز هست. پس ری عبارت است از روحیه "تشکر کردن، سپاسگزاری و ستایش" آنچه داده شده.
میخواهیم ببینیم کاراته بدون ری چگونه میتوانست باشد. مسلماً شاگردان مطالب استاد را بخوبی یاد نمیگرفتند چرا که بخش مهمی از مفهوم "ری" گوش دادن و توجه کردن بسیار زیاد به استاد است.
بدون "ری" کاراته میتوانست بسیار خطرناک نیز باشد چرا که همکاری کردن جهت کسب اطمینان از امن بودن محیط کلاس کاراته، یکی دیگر از بخشهای مهم مفهوم "ری" است و بدون آن شاگردان احساس آزادی میکنند که جراحاتی غیر ضروری وارد کرده و یا در کلاس ناهماهنگی و مزاحمت به وجود میآورند. در کاراته همانند جامعه، روابط صحیح، سلیس و روان بین انسانها و مکالمات آنها بستگی زیاد دارد به اعمال احترام و تواضع نسبت به یکدیگر. کردن است
شاگرد، قبل و بعد از کلاس، به استاد تعظیم میکند. شاگردان قبل از شروع کار به یکدیگر نیز تعظیم میکنند. حتی قبل و بعد از مسابقات، که در آن شرکت کنندهها سخت ترین تلاش خود را برای برنده شدن اعمال میکنند، به یکدیگر تعظیم میکنند که نشان دهنده احترام متقابل است.
به وسیله اجرای "ری" در کلاس کاراته، شاگردان و استادان اعلام میدارند که از داشتن این فرصت برای یادگیری از یکدیگر، قدردانی میکنند.هنگامی که همشاگردیها در کلاس کاراته به همدیگر تعظیم میکنند و مراتب احترام و تواضع را به یکدیگر نشان میدهند، در واقع مفاهیم سخت کارکردن و انضباط را که هر کس باید در کاراته رعایت کند، بهتر درک میکنند. با احترام گذاشتن به کلاس و لباس فرم "گی"، شاگردان از داشتن آنها قدردانی میکنند. به
خاطر بسپارید که همه انسانها به اندازه کافی خوشبخت و خوش شانس نیستند که بتوانند کاراته رافراگیرند.
چنانچه اصول "ری" را در زندگی خارج از کلاس کاراته به کار برید، یک انسان با انضباط و اتیکت به حساب میآیید. با انجام ری، هنگامی که از مهمانانی که به خانهتان آمدهاند تشکر میکنید به این معناست که از تلاش و زحماتی که آنان متقبل شدهاند تا در مهمانی خانه شما شرکت کنند، سپاسگزاری میکنید. هنگامی که در سر میز غذا اصول ری را رعایت میکنید، در واقع به مهمانان احترام گذاشتهاید چرا که لحظات خوب و خوشایندی را با آنها سپری کردهاید و وقتی که به اجرای "ری" در کلاس کاراته عادت کردید، سعی کنید آن را در زندگی روزمره هم به کار برید و هیچگاه به افراد و یا اشیاء به عنوان چیزهای بخشیده شده به شما، نگاه نکنید. این روح ری است.
اوس
شوگو (عناوین استادی) ، شیدوشا (درجات مربیگری) در کاراته
شوگو (عناوین استادی) -شیدوشا (درجات مربیگری) در کاراته
شوگو سیستمی است که توسط سازمان هنرهای رزمی ژاپن ("دای نیپون بوتوکو کای" که در سال 1895 تأسیس شد) برای درجهبندی اساتید تدوین گردیده است. در این سیستم سه عنوان، رنشی، کیوشی و هانشی برای رتبهبندی اساتید در نظر گرفته شده. این عناوین که از سوی فدراسیون شیتوکای کاراته ژاپن و فدراسیون جهانی شیتوریو کاراته نیز اعطا میشود، معادل عناوینی است که از سوی شوگونها به ساموراییها اعطا میشد (در دوره ژاپن فئودالیسم، قبل از دوره میجی).
عناوین و یا بهتر بگوییم جایزه شوگو به کسانی که با دانش خود در خدمت آموزش و ترویج و همچنین کوشایی و صبر و بردباری در جهت پیشبرد کاراته را پیشه عمر خود کردهاند اعطا میشود.
درک این واقعیت که زندگی خود را وقف کاراته یا بطور کل هنرهای رزمی بکنید بسیار حائز اهمیت است. کسب این درجات استادی بسیار سختتر از کسب درجات دان میباشد و بطور معمول مانند درجات دان نیز بدست نمیآید. دارندگان این درجات مسلماً مشارکتهای مهمی در ساختار بزرگ کاراته یا "بودو" داشتهاند.
با توجه به توضیحات ذکر شده، به شخصی که واقعا لیاقت دریافت این جایزه را داشته ممکن است هیچ عنوانی به وی اعطا نشود و یا پس از تحقیقات طولانی در مورد وی این مهم صورت گیرد. سه رتبهای که در حال حاضر از سوی فدراسیون شیتوکای کاراته ژاپن و فدراسیون جهانی شیتوریو کاراتهدو به اساتید اعطا میشود بدین شرح است:
رنشی، (شرایط عمومی: حداقل 35 سال سن، دارا بودن دان 6 یا بالاتر، دارای مدرک مربیگری شیهان)، متقاضی میبایست یک مقالهٔ تحقیقی (تز) در مورد فلسفه، تکنیک و یا تاکتیک در کاراته (به انتخاب متقاضی و حداقل در 800 کلمه) نوشته و به کمیته آزمون ارائه دهد.
پس از قبولی مقالهٔ ارائه شده در کمیته آزمون امتحان عملی جهت توضیح و دفاع از تز ارائه شده برگزار میگردد.
کیوشی، (شرایط عمومی: حداقل 48 سال سن، دارا بودن دان 7 "حداقل 6 سال"، دارا بودن عنوان رنشی"حداقل 6 سال")، متقاضی میبایست یک مقالهٔ تحقیقی (تز) در مورد فلسفه، تکنیک و یا تاکتیک در کاراته (به انتخاب متقاضی و حداقل در 1200 کلمه) نوشته و به کمیته آزمون ارائه دهد.
پس از قبولی مقالهٔ ارائه شده در کمیته آزمون امتحان عملی جهت توضیح و دفاع از تز ارائه شده برگزار میگردد.
هانشی، (شرایط عمومی: حداقل 58 سال سن، دارا بودن دان 8 "حداقل 10 سال"، دارا بودن عنوان کیوشی"حداقل 10 سال")، متقاضی میبایست یک مقالهٔ تحقیقی (تز) در مورد فلسفه، تکنیک و یا تاکتیک در کاراته (به انتخاب متقاضی و حداقل در 2000 کلمه) نوشته و به کمیته آزمون ارائه دهد.
پس از قبولی مقالهٔ ارائه شده در کمیته آزمون امتحان عملی جهت توضیح و دفاع از تز ارائه شده برگزار میگردد.
معانی درجات شوگو
کلمه رن به معنی"سیقل شده، آب دیده شده (مانند فلزات)" میباشد و شی به معنی "شخص". با توجه به معانی یاد شده، رنشی را اینگونه میتوان ترجمه کرد، مربی که سرد و گرم کاراته و شاگردانش را چشیده و همانند یک شمشیر، سیقلی شده و آبدیده است.
کلمه کیو به معنی "فیلسوف یا پروفسور" میباشد. بنابراین کیوشی را میتوان گفت، کسی که در کاراته فیلسوف یا دارای فلسفه خاص خود است.
کلمه هان به معنی "سرمشق، مدل" میباشد و هانشی به معنای استادی که سرمشق دیگران است میباشد. هانشی را استاد بزرگ نیز میتوان ترجمه کرد.
شیدوشا ، درجات مربیگری در کاراته
جوکیو به معنای "مربی"، شرایط عمومی: حداقل 21 سال سن، دارا بودن دان 3 "حداقل 2 سال" و قبولی در امتحانات مربوطه، (گواهینامه درجه 3 مربیگری کاراته در ایران تقریباً معادل درجه جوکیو میباشد).
جونشیهان به معنای "استادیار"، شرایط عمومی: حداقل 26 سال سن، دارا بودن دان 4 "حداقل 2 سال" و قبولی در امتحانات مربوطه، (گواهینامه درجه 2 مربیگری کاراته در ایران تقریباً معادل درجه جونشیهان میباشد).
شیهان به معنای "استاد"، شرایط عمومی: حداقل 30 سال سن، دارا بودن دان 5 " حداقل 4 سال" و قبولی در امتحانات مربوطه، (گواهینامه درجه 1 مربیگری کاراته در ایران تقریباً معادل درجه شیهان میباشد).
اوس تقدیم به استاد عزیزم راضی ظفری